BMW E21 1980r by PERLIK - str. 15 1,8is turbo
- artix
- User
- Imię: Artur
Re: E21 1980r BY PERLIK
To fakt , mcgiver zauwazyl istotna sprawe .
Chcac uniknac tych problemow moglbys poprostu zrobic bude i zalozyc ja na osobna rame ktora przygotowal bys osobno pos wybrany setup.
Chcac uniknac tych problemow moglbys poprostu zrobic bude i zalozyc ja na osobna rame ktora przygotowal bys osobno pos wybrany setup.
-
- Turbo-Team
- Imię: Łukasz
Na razie idę dalej z robotą, jak sie okaże poważna bieda to wtedy będe się martwił i myślał nad przeróbkami.
BMW e28
-
- Turbo-Team
Auto stoi na kołach i tak po wstępnych pomiarach jest narazie dobrze.Parę fotek.
Zawias przód, Ława e30, wahacze e30, magiel e36,, mcpersony e36

Zawias tył, ława e30, wachacze e34, amorki e21, hamulce e38 3.0

Most miał być z e30, miał bo jak widać na fotkach wyspawałem odwrotnie belkę, tzn. mocowania mostu wyszły do góry nogami. Troszkę mnie to zdenerwowało ale cóż głupota nie boli podobno, kontówka w ruch i jazda . Jak przerabiać mocowania to pod e36.

To było logiczne że nie wejdzie tak łatwo :lol:

a z dołu wygląda tak

Na razie styknie 8-)
Zawias przód, Ława e30, wahacze e30, magiel e36,, mcpersony e36

Zawias tył, ława e30, wachacze e34, amorki e21, hamulce e38 3.0

Most miał być z e30, miał bo jak widać na fotkach wyspawałem odwrotnie belkę, tzn. mocowania mostu wyszły do góry nogami. Troszkę mnie to zdenerwowało ale cóż głupota nie boli podobno, kontówka w ruch i jazda . Jak przerabiać mocowania to pod e36.

To było logiczne że nie wejdzie tak łatwo :lol:

a z dołu wygląda tak

Na razie styknie 8-)
BMW e28
- g-rad
- Turbo-Team
- Imię: Radek
Panowie jak będziecie chcieli sprzedać swoje usługi to chętnie zleciłbym Wam zrobienie takiego e21 dla mnie
Przynajmniej jeżeli chodzi o blacharkę.
Widzę, że się nie obijacie. Takie postępy w tak krótkim czasie.
Wielu "tunerów" mogło by od was się uczyć, szczególnie jeżeli chodzi innowacyjność i lekkość przy wprowadzaniu zmian
Celowo napisałem w liczbie mnogiej, bo nie uwierzę że jeden człowiek odwalił tyle roboty w pojedynkę.
Dostałem info, że oni boją się o swoją posadę:

Widzę, że się nie obijacie. Takie postępy w tak krótkim czasie.
Wielu "tunerów" mogło by od was się uczyć, szczególnie jeżeli chodzi innowacyjność i lekkość przy wprowadzaniu zmian

Celowo napisałem w liczbie mnogiej, bo nie uwierzę że jeden człowiek odwalił tyle roboty w pojedynkę.
Dostałem info, że oni boją się o swoją posadę:

- korona
- Administrator
- Imię: Adam
Na razie 1 klasa, podoba mi się i pomysł i bezkompromisowe wykonanie, jak trzeba ciąć i spawać by lepiej jeździło to tak się robi
brawo. Ciekawe jaki silnik zagości, bo że doładowany to mam nadzieję oczywista sprawa.

www.turboBMW.pl
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Imię: Michał
- Kontakt:
Mega seksownie, powodzenia! A może jednak skusisz się na mój silniczek? 

Maleckis Motorsport
-
- Turbo-Team
Dzięki bardzo panowie za pochwały
Przy całej robocie pomaga mi mój brat Kamil, tak więc dzieki młody. Prace nad e21 trwają już jakiś czas, staram się spędzać tyle czasu w garażu ile to możliwe, chociaż rekin niedługo pójdzie na jakiś czas do odstawienia bo zacznę (mam taką nadzieję przynajmniej) rozbudowę domu ale jak już zacząłem to i skończę.
Dzisiaj obsylikonowałem wszystkie spawane blachy i rozwałkowałem nadkola z tyłu, jutro może trochę zaczne kitować no i na dniach w podkład, później elektryka, środek i na koniec silnik !
A ! potrzebuje tłoki z m43b19

Przy całej robocie pomaga mi mój brat Kamil, tak więc dzieki młody. Prace nad e21 trwają już jakiś czas, staram się spędzać tyle czasu w garażu ile to możliwe, chociaż rekin niedługo pójdzie na jakiś czas do odstawienia bo zacznę (mam taką nadzieję przynajmniej) rozbudowę domu ale jak już zacząłem to i skończę.
Dzisiaj obsylikonowałem wszystkie spawane blachy i rozwałkowałem nadkola z tyłu, jutro może trochę zaczne kitować no i na dniach w podkład, później elektryka, środek i na koniec silnik !
A ! potrzebuje tłoki z m43b19

BMW e28
-
- User
- Imię: Andrzej
Piękna robota BRAWO
widziałem kilka rekinów z m30 jeździły zacnie ale takie poturbowane w granicach 350km i 500nm to ten rekin fruwał by jak bolid F1, rekiny są kozackie a jedyna słuszna droga do zrobienia rekina jest taka jaką wy obraliście bo na pewno będzie ok, w reksah lubiły się powyrywać belki, pięknie będzie ja mam tak w myślach e30 w wąskiej lampie, od a do z. Powodzonka panowie
POZDRAWIAM

POZDRAWIAM

Mechanika ? swapy - modyfikacje - zawieszenia i silników - oraz naprawy bieżące i główne
Nie tylko BMW 602-75-20-18
Nie tylko BMW 602-75-20-18
-
- Turbo-Team
Kolejne fotki z prac.
Klatka, przeznaczenie ? hmmm szczerze bo chciałem mieć klatkę, a czy jest mi się przyda czy nie to nie wiem, uspawałem

Nie mam fotek zastrzałów przednich kielichów, klatkę zrobiłem w dzień czasu, praca była bardzo przyjemna
Moje spawy nie są zbyt piękne, migomat kupiłem specjalnie do spawania rekina i to na nim się praktycznie uczę spawać, mam nadzieje że się nie rozejdzie :lol:
Klatka, przeznaczenie ? hmmm szczerze bo chciałem mieć klatkę, a czy jest mi się przyda czy nie to nie wiem, uspawałem

Nie mam fotek zastrzałów przednich kielichów, klatkę zrobiłem w dzień czasu, praca była bardzo przyjemna

BMW e28
- Grzesi(E30)k
- Turbo-Team
- Imię: Grzesiek
Nie dygaj jednym z moich pierwszych doświadczeń przy spawaniu MIGiem było przyspawanie tulei z gwintem do lagi E30 czyli dość ważny element ,a nadal trzyma :P
-chałturnik-
-
- Turbo-Team
Panowie mam pytanko
Czy rura kwasówka 60.3 mm x 2.6mm nada się na układ dolotowy ? Mam możliwość kupna jej w miarę dobrej cenie i temu pytam.
AA ! silnik będzie zasilony "jakimś eatonkiem
"

Czy rura kwasówka 60.3 mm x 2.6mm nada się na układ dolotowy ? Mam możliwość kupna jej w miarę dobrej cenie i temu pytam.
AA ! silnik będzie zasilony "jakimś eatonkiem

BMW e28
- forti
- Forumowicz
- Imię: Grzes
- Kontakt:
Nada sie tylko ze ta scianko za gruba jest(duza waga). No chyba ze bedziesz samochod na tym wydechu podnosil to moze byc tak solidna.
Ups chyba jestem zmeczony
Ups chyba jestem zmeczony

- g-rad
- Turbo-Team
- Imię: Radek
jemu chodziło o układ dolotowy - tutaj powinien wypowiedzieć się szpec od kompresorów.
-
- Turbo-Team
Pytam temu czy się nada bo metr takiej kwasówki (60.3x 2.9)kosztuje 15 zł a 60.3x1.6 kosztuje 38 zł, taniej nie znalazłem (może ktoś z was ma taniej ?). I jak to jest z tymi złączkami silikonowymi, różnica w cenie jest duża (miedzy firmowymi a nie) te nie firmowe opłaca się kupić ? Chłop sprzedaje 1metr za 120 zł (co myślicie o takiej cenie ?)
A tak w ogóle to dolot 60mm do jakich doładowań się nadaje? nada się pod eatona m62, m90 lub m112
?
No dobrze by było żeby się wypowiedział jakiś spec od kompresorów bo na dniach chciałbym coś zacząć dłubać z dolotem.
A tak przy okazji parte fotek z ostatnich prac.
skrzynia się nie mieściła więc tu sie ucieło a tam dospawało i siedzi.

Łapy silnika

Nadkola z tyłu trochę poszerzyłem przy okazji

I takie małe co nie co z komory silnika.

A tak w ogóle to dolot 60mm do jakich doładowań się nadaje? nada się pod eatona m62, m90 lub m112

No dobrze by było żeby się wypowiedział jakiś spec od kompresorów bo na dniach chciałbym coś zacząć dłubać z dolotem.
A tak przy okazji parte fotek z ostatnich prac.
skrzynia się nie mieściła więc tu sie ucieło a tam dospawało i siedzi.

Łapy silnika

Nadkola z tyłu trochę poszerzyłem przy okazji

I takie małe co nie co z komory silnika.

BMW e28
- elmo0104
- Turbo-Team
- Imię: Piotrek
Ja bym dospawał jakiś płaskownik do tych łap wzdłuż płaskownika który masz ale pod kątem 90* tak żeby w przekoju było "T". Duużo pracy jeszcze:D ale super, nie ukrywam że też śledze temacik. Imponujesz:D!
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx