teraz jezdze na wydechu nierdzewnym z allegro (ostatni tłumik) , i jest tak hu... ze w pewnym zakresie obrotów wystepuje rezonans wprawiajacy w wibracje niektóre elementy metalowe

od kiedy mam e36 jakies 4 lata przerabialem juz wszystko z tlumikiem, mamie to nie robi problemu bo nie wchodze powyzej 3tys przy wiosce,mam swoj rozum mysle i mozna wariowac ale tak aby innym nie robic problemow.elmo0104 pisze:Ale Kamil masz rure wydechową. Chyba szybko wrzucisz jakiś dodatkowy tłumik:D Z moich doświadczeń mogę powiedzieć (ja mam dwa tłumiki przlotowe, srodkowy własnej roboty i końcowy przerobiony z serii) na wolnych obrotach jest ciszej niż seria ale jak się da w palnik i pomiedzy budynkami jesteś to hałas jest ogromny. Sławek dobrze napisał
:D Na Ciebie też tak mamy będą regowały pewnie:D
Stawiam piwo że westgate w atmosferew planach jest jeszcze jedna rzecz ktora sprawi ze bedzie glosno ale niespodzianka. Aby to zrobic musi byc auto wystrojone.
pisał że wydech w błotnik , ale myslał że nikt nie przeczytał i teraz wyskoczył z jakąś niespodziankąkremat0r pisze:Stawiam piwo że westgate w atmosferew planach jest jeszcze jedna rzecz ktora sprawi ze bedzie glosno ale niespodzianka. Aby to zrobic musi byc auto wystrojone.
Cześć Kamil. Sprawdziłeś podłączenie ecumastera? Jest sprawny, da się już korygować ustawienia paliwa?. pisze:...... dodatkowo duze wtryski tez nam problem stawialy zanim to wlozylismy, odpalilismy na wolnych itd poustawialismy to jakos pozniej ecumaster nie dawal za wygrana i nie reagowal na zmiany jakos tak dziwniepoddalismy sie po 3h upalnych i krzywym spojrzeniu sasiadow
![]()
tak jak napisalem adamie ecumaster zostal wyslany do sprawdzenia i jest ok (gwarancja) , mam go juz spowrotem, sprawdze wiazke i kupie jakis stary laptop na COM bo ta przejsciowka juz mnie wku**** usb->com, mialem chyba z 4laptopy i albo ja nie jestem informatyk albo debilkorona pisze:Cześć Kamil. Sprawdziłeś podłączenie ecumastera? Jest sprawny, da się już korygować ustawienia paliwa?. pisze:...... dodatkowo duze wtryski tez nam problem stawialy zanim to wlozylismy, odpalilismy na wolnych itd poustawialismy to jakos pozniej ecumaster nie dawal za wygrana i nie reagowal na zmiany jakos tak dziwniepoddalismy sie po 3h upalnych i krzywym spojrzeniu sasiadow
![]()
Fakt trochę się wk...śmy przy tym, od pewnego momentu pojawiła się jakaś usterka, ecumaster zmieniał napięcia na wyjściu, ale samochód nie reagował na zmiany, nie szło obciąć paliwa obojętnie co by nie robić. Podejrzenie padło na wtryski że są po prostu za duże, dotoczyliśmy się pod dom, niestety po zmianie to samo, brak reakcji na ustawienia DET-em. Podejrzewałem albo przerwany jakiś kabel (wiązka do poprawki Kamil) albo uszkodzenie samej świńki - niestety nie było czasu na przeglądanie wszystkiego. Tak czy inaczej - Kamil zapraszam ponownie jak znajdziesz usterkę, nie mieszkasz tak daleko, podłączymy sondę i pojeździmy.
PS w końcu widzę tylna klapa się otworzyła
jak chcesz dzialac z ecumasterem na lapie bez coma to kup przelotke ale pcmcia, na takiej nie ma zadnych problemow. pisze:tak jak napisalem adamie ecumaster zostal wyslany do sprawdzenia i jest ok (gwarancja) , mam go juz spowrotem, sprawdze wiazke i kupie jakis stary laptop na COM bo ta przejsciowka juz mnie wku**** usb->com, mialem chyba z 4laptopy i albo ja nie jestem informatyk albo debilkorona pisze:Cześć Kamil. Sprawdziłeś podłączenie ecumastera? Jest sprawny, da się już korygować ustawienia paliwa?. pisze:...... dodatkowo duze wtryski tez nam problem stawialy zanim to wlozylismy, odpalilismy na wolnych itd poustawialismy to jakos pozniej ecumaster nie dawal za wygrana i nie reagowal na zmiany jakos tak dziwniepoddalismy sie po 3h upalnych i krzywym spojrzeniu sasiadow
![]()
Fakt trochę się wk...śmy przy tym, od pewnego momentu pojawiła się jakaś usterka, ecumaster zmieniał napięcia na wyjściu, ale samochód nie reagował na zmiany, nie szło obciąć paliwa obojętnie co by nie robić. Podejrzenie padło na wtryski że są po prostu za duże, dotoczyliśmy się pod dom, niestety po zmianie to samo, brak reakcji na ustawienia DET-em. Podejrzewałem albo przerwany jakiś kabel (wiązka do poprawki Kamil) albo uszkodzenie samej świńki - niestety nie było czasu na przeglądanie wszystkiego. Tak czy inaczej - Kamil zapraszam ponownie jak znajdziesz usterkę, nie mieszkasz tak daleko, podłączymy sondę i pojeździmy.
PS w końcu widzę tylna klapa się otworzyłazero komunikacji, przy tobie przyjamniej byl transfer danych.