E30 328 GTX3076 Turbo

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
makii
Forumowicz
Imię: rafał

Re: E30 328 GT35 Turbo

Post autor: makii »

oba wózki ekstra klasa :clap: :clap: :clap:

e 30 już finalnie wystrojone, czy nadal walka ?
jak shamujesz wrzuć wykres jetem bardzo ciekawy gdzie wyjdzie pełny bost, a tak przy okazji napisz przy ile rpm ta turbina zauważalnie wstaje, bo jak przy 4000 rpm masz już moc to lekarstwem było by lekkie koło cnc i wtedy to już GTR będzie miał z tobą problem. :pasuje: :pasuje: :pasuje:
Pat-325
Turbo-Team
Imię: Pat
Kontakt:

Post autor: Pat-325 »

Moc jest jak widać na filmiku właśnie gdzieś przy 4000rpm, z 500rpm później niż być powinna. Nie robiliśmy jakichś wielkich strojeń, kilka przelotów, trochę podlane paliwo, dwa kliknięcia na zapłonie i w sumie tyle.
Ogarnę najpierw wydech, a przyznam że niebardzo mam ochotę ciągle grzebać przy e30, dlatego póki co jeżdżę. Max EGT 890 stopni, 1.2b wchodzi jakoś przy 3900rpm, nadciśnienie przy 2600rpm.

GTR wygrywa na starcie, to auto w serii robi 11stki na ćwiartkę. Ten był po jakimś programie. Głównie moment startu ustalił jak daleko za nim dojechałem, od 3 biegu miałem wrażenie że mi nie uciekał.
A dobry start to dobra guma, dobra guma to problemy z półośką czy ze sprzęgłem. Ascona miała poganiać GTRa (więcej mocy, nitro, szersze opony i niższa masa), no ale co z tego jak uwalił półoś grzejąc oponę.
Mogliśmy podnieść w e30 doładowanie do 1.5b i zobaczyć co się wydarzy, jednak chciałem wrócić do domu o własnych siłach ;)

Auto powstało w pół roku i przyznam, że dało mi w kość. Jest jeszcze trochę do zrobienia by było tak jak mi się zamarzyło, ale to głównie detale (pomijając blacharkę, bo chciałbym ją całą prysnąć).
Poza tym miałem już kilka zapytań czy przypadkiem nie chcę sprzedać ;)
makii
Forumowicz

Pat-325 pisze:Moc jest jak widać na filmiku właśnie gdzieś przy 4000rpm, z 500rpm później niż być powinna. Nie robiliśmy jakichś wielkich strojeń, kilka przelotów, trochę podlane paliwo, dwa kliknięcia na zapłonie i w sumie tyle.
Ogarnę najpierw wydech, a przyznam że niebardzo mam ochotę ciągle grzebać przy e30, dlatego póki co jeżdżę. Max EGT 890 stopni, 1.2b wchodzi jakoś przy 3900rpm, nadciśnienie przy 2600rpm.

GTR wygrywa na starcie, to auto w serii robi 11stki na ćwiartkę. Ten był po jakimś programie. Głównie moment startu ustalił jak daleko za nim dojechałem, od 3 biegu miałem wrażenie że mi nie uciekał.
A dobry start to dobra guma, dobra guma to problemy z półośką czy ze sprzęgłem. Ascona miała poganiać GTRa (więcej mocy, nitro, szersze opony i niższa masa), no ale co z tego jak uwalił półoś grzejąc oponę.
Mogliśmy podnieść w e30 doładowanie do 1.5b i zobaczyć co się wydarzy, jednak chciałem wrócić do domu o własnych siłach ;)

Auto powstało w pół roku i przyznam, że dało mi w kość. Jest jeszcze trochę do zrobienia by było tak jak mi się zamarzyło, ale to głównie detale (pomijając blacharkę, bo chciałbym ją całą prysnąć).
Poza tym miałem już kilka zapytań czy przypadkiem nie chcę sprzedać ;)
w tym stadium ogarnięcia to już albo gruba kasa, albo nie sprzedawaj. Lekkie CNC w tym setupie przesunie ci maks bost o 600 rpm w dół i wtedy będzie ciekawie.Projekt dla mnie perfekcja :clap: :clap: :clap:. jak dla nie ja bym nie szukał mocy a momentu od dołu
caserwis
Turbo-Team
Imię: Wojtek

Post autor: caserwis »

No właśnie pobielić by pasowało chociaż same szpigle.
Szybki ściemnić delikatnie i jest sukces full.
Pat-325
Turbo-Team
Kontakt:

makii pisze:Lekkie CNC w tym setupie przesunie ci maks bost o 600 rpm w dół i wtedy będzie ciekawie.Projekt dla mnie perfekcja :clap: :clap: :clap:. jak dla nie ja bym nie szukał mocy a momentu od dołu
Dokładnie Panie, taki jest plan. Ale to na później, trzeba pojeździć i świnkę skarbonkę utuczyć, bo się chudziutka zrobiła biedaczka :)
caserwis pisze:No właśnie pobielić by pasowało chociaż same szpigle. Szybki ściemnić delikatnie i jest sukces full.
Dopytam, bo nie wiem - co to są szpigle? :blink2:
caserwis
Turbo-Team
Imię: Wojtek

Post autor: caserwis »

Szpigle to z germańska lusterka.
Awatar użytkownika
Pietrek.L
User
Imię: Piotr

Post autor: Pietrek.L »

E30 vs GTR
https://www.youtube.com/watch?v=nnDdJqdSvck" onclick="window.open(this.href);return false;
Pat-325
Turbo-Team
Kontakt:

Dzięki za link! :clap:
makii
Forumowicz

Pat-325 pisze:Dzięki za link! :clap:
to czym to GTR / ferrari kiler :oops: / dysponuje wcale ci tak bardzo nie ucieka, dzisiaj swoim FC 16vt 247 KM 397 NM zmasakrowałem Golfa VII R i nie wiem czy to mój samochód mocniejszy czy kierowca drugie to DUPA :śmiech:
dzorczbond
User
Imię: Tomek

Post autor: dzorczbond »

Jest MOC!!! :pasuje: sie niemiaszek pewnie zdziwil ze w auto wpakowane miliony ojro a polakowi w e30 nie potrafi odejsc :śmiech: Gratuluje :piwo: a jakie masz A/R na wydechu?
Pat-325
Turbo-Team
Kontakt:

dzorczbond pisze:Jest MOC!!! :pasuje: sie niemiaszek pewnie zdziwil ze w auto wpakowane miliony ojro a polakowi w e30 nie potrafi odejsc :śmiech: Gratuluje :piwo: a jakie masz A/R na wydechu?
On już przed startem był zestresowany jak zobaczył turbo ;) 0.63, najmniejsza dupka w GT35. Dalej mam downpipe 3" później niestesty schodzi się w 2.5 i dalej jest seryjny wydech z e30 325 na dwuruce.
Muszę to ogarnąć, bo wolno wstaje dopóki się screamer nie otworzy (WG idzie pod auto, nie w wydech). Jest restrykcja na wydechu, no ale ten sezon nie przewidywał zmiany turbiny ;)
makii pisze:to czym to GTR / ferrari kiler :oops: / dysponuje wcale ci tak bardzo nie ucieka, dzisiaj swoim FC 16vt 247 KM 397 NM zmasakrowałem Golfa VII R i nie wiem czy to mój samochód mocniejszy czy kierowca drugie to DUPA :śmiech:
Może i mocniejszy i kierowca słabszy :) Wiele czynników ma wpływ na rezultat. Grunt to dobrze się bawić.
dzorczbond
User
Imię: Tomek

Post autor: dzorczbond »

turbo to samo co ja kupilem do swojej e34 ciekawe jaka bedzie roznica w wstawaniu :cool2:
Awatar użytkownika
Karolo
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Karolo »

To nie jest to samo, Patryk ma turbo na kulce i z nieco innym wirnikiem ssącym.
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
marcc
User
Imię: Marcin

Post autor: marcc »

:ohmy: gość niemiecki switch mode off i nagle po polsku gada, ja wiem ze to może nie wyczyn, ale dla mnie na pewno :D

Swoją droga fajny dźwięk GTRa bo za e30 słychać tylko suszarkę :) ale idzie za nim ładnie :clap:
eluuniaa
Nowy na forum
Imię: ela

Post autor: eluuniaa »

Karolo pisze:To nie jest to samo, Patryk ma turbo na kulkach i z nieco innym wirnikiem ssącym.
" Przesiadam się na sprawdzone w compakcie GT3582. Dołu nie będzie, ale za to góra pojedzie. "

i widac ze slizg i wirnik zwykly. chyba ze juz padło i przesiadl sie na jeszcze nowsze :wink2:
ODPOWIEDZ