e46 330d turbo kopciuch
- Karolo
- Forumowicz
- Imię: Karol
Re: e46 330d turbo kopciuch
Zawsze coś jest kosztem czegoś. Nie ma tak, że będziesz sobie zwiększał ile wyda średnicę wirnika ssącego bez wpływu na charakterystykę turbiny. Niektóre przeróbki na sporo większe koło podnoszą laga mniej lub bardziej. Takie uroki singla, gdyby to była jednostka np. z 535d to miałyś pełen powerband i potężną górę z racji wielu turbin o różnych parametrach. Widziałem jak to srebrne kombi jeździ i jak pracuje to można się trochę zdziwić 

sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
-
- Forumowicz
- Imię: Hubert
to ja wiem dlatego napisałem że MNIE sie nie widzi takie coś w dieslu.
-
- Nowy na forum
- Imię: Przemek
Czesc,
jako, ze ja tam czipa robilem dopowiem...
popatrz - to czip mojego jednoturbinowca

Duzo znasz 535D ktore maja lepszy dol? (i wierz mi, ze go troche zlimitowalem w okolicach 2500 bo sprzeglo od kombajnu musialbym zaadoptowac jakos)
Wracajac do Leo.
to auto ma zadane zupelnie seryjne ladowanie do 2tys obrotow a czasy wtryskow sa po ponad 20% krotsze niz seria by z racji wiekszych wtryskow nie lac za duzo wachy.
Sa pewne jeszcze problemy i nie mozna na chwile obecna zaplikowac wiecej z dolu (+ standardowe klopoty z drzeniem)
To jest jakis etap i tyle i dla mnie ten projekt skonczony nie jest...
Pozdrawiam,
Przemek
jako, ze ja tam czipa robilem dopowiem...
eeee tamKarolo pisze:Nie ma tak, że będziesz sobie zwiększał ile wyda średnicę wirnika ssącego bez wpływu na charakterystykę turbiny. Niektóre przeróbki na sporo większe koło podnoszą laga mniej lub bardziej. Takie uroki singla, gdyby to była jednostka np. z 535d to miałyś pełen powerband

popatrz - to czip mojego jednoturbinowca

Duzo znasz 535D ktore maja lepszy dol? (i wierz mi, ze go troche zlimitowalem w okolicach 2500 bo sprzeglo od kombajnu musialbym zaadoptowac jakos)
Wracajac do Leo.
to auto ma zadane zupelnie seryjne ladowanie do 2tys obrotow a czasy wtryskow sa po ponad 20% krotsze niz seria by z racji wiekszych wtryskow nie lac za duzo wachy.
Sa pewne jeszcze problemy i nie mozna na chwile obecna zaplikowac wiecej z dolu (+ standardowe klopoty z drzeniem)
To jest jakis etap i tyle i dla mnie ten projekt skonczony nie jest...
Pozdrawiam,
Przemek
- leo
- Turbo-Team
- Imię: Adam
Jak wyżej
Przemku warto też wspomnieć że jest przecież do 2 tys limiter dymienia zalozony żeby wtryski sztucznie nie waliły paliwskiem a przy tym nie powodowały charakterystycznego dl tego zjawiska grania jak z karabinu
Dla mnie autem jeździ się idealnie... meczyc diesla ponizej 2 tys to jak jazda tirem.... mnie nie podnieca wcale no ale jak ktoś lubi to takie zabawy nie są dla niego
Przemku warto też wspomnieć że jest przecież do 2 tys limiter dymienia zalozony żeby wtryski sztucznie nie waliły paliwskiem a przy tym nie powodowały charakterystycznego dl tego zjawiska grania jak z karabinu

Dla mnie autem jeździ się idealnie... meczyc diesla ponizej 2 tys to jak jazda tirem.... mnie nie podnieca wcale no ale jak ktoś lubi to takie zabawy nie są dla niego

BMWexpert Motorsport
-
- Turbo-Team
- Imię: Kamil
-
- Forumowicz
- Imię: rafał
już takie coś widziałem , jak dla mnie hybryda z kołem kompresji od 5.0 tdi, SZATAN

-
- Nowy na forum
nie zdradze co mam za wirnik bo mnie o to proszono
auto to ukladanka... inna 218ps e60 (silnik prawie blizniaczy jak 204ps z e46/leo - dlatego napisalem, ze te 365ps to jeszcze nie jest pelny sukces) i wyszlo tak

auto ma inna niz ja gt2260 (starsza generacja) ale z tymi samymi wirnikami i wyszlo zupelnie inaczej - magia 4xx pokonana ale do 2 tys moglo byc lepiej... dlaczego? nie wiem
Pozdrawiam,
Przemek
P.S.
podbilem sobie wczoraj okolice 2500 obrotow - dzis jechalem pelnym autem na autostradzie, 6tka... 2 tys obrotow, gaz do dechy a obroty w kosmos.... zakladam lejce ponownie bo docisk sachs performace + tarcza kevlar cudow nie zdziala
auto to ukladanka... inna 218ps e60 (silnik prawie blizniaczy jak 204ps z e46/leo - dlatego napisalem, ze te 365ps to jeszcze nie jest pelny sukces) i wyszlo tak

auto ma inna niz ja gt2260 (starsza generacja) ale z tymi samymi wirnikami i wyszlo zupelnie inaczej - magia 4xx pokonana ale do 2 tys moglo byc lepiej... dlaczego? nie wiem
Pozdrawiam,
Przemek
P.S.
podbilem sobie wczoraj okolice 2500 obrotow - dzis jechalem pelnym autem na autostradzie, 6tka... 2 tys obrotow, gaz do dechy a obroty w kosmos.... zakladam lejce ponownie bo docisk sachs performace + tarcza kevlar cudow nie zdziala
-
- Turbo-Team
- Imię: Kamil
Myślałem ze wirnik 70, no ale jak tajemnica to tajemnica
Fajny projekt wyszedł w takim e46 to musi przyjemnie jeździć
Fajny projekt wyszedł w takim e46 to musi przyjemnie jeździć
E30 325
-
- Nowy na forum
moze za duza wage przywiazujesz do tylko jednego elementu jakim jest wirnik ssacy... sa tacy co montowali hybrydy, wtryski od 535D, przelotowe wydechy, map sensory wieksze a pozniej wychodzilo "cale 320ps"
Pozdrawiam,
Przemek
Pozdrawiam,
Przemek
- Karolo
- Forumowicz
- Imię: Karol
Za chwilę bariera sprzęgła zostanie przesunieta, bo do dyszla dwutarcza jednomasowa na 1400 Nm jest w przygotowaniu 

sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
-
- Nowy na forum
- Imię: Dawid
czy to sprzęgło dwutarczowe jest już gotowe?