farmer91 pisze:a konkretnie ten docisk? 228mm czy 240mm? 1.9 tdi, 2.0 tdi, 2,5 tdi, 2.7-3.0 tdi? pamiętam jak zmieniałem w pasacie skrzynie na 6b to docisk od skrzyni 5b 228mm wyglądał podobnie. U kumpla leży od 3.0 TDI i che go porównać z ciekawości od bmw M57, czy to to samo bo na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo podobnie
240 mm ten, były montowane w 1.9 i 2.5 z ciekawości sprawdze kiedyś czy 3.0 tdi nie jest podobne. Porównując do m57 to minimalnie ok 1-2 mm i by zgrało.
Ten docisk jest sprawdzony 450 NM trzyma bez problemu x 2 mamy 900 Nm
U mnie w A4 3.0 TDI mam 280km i 600Nm na ori sprzęgle także jeśli zagrałby taki docisk to też by było całkiem spoko, x2 1200Nm :P tarcze obite zwykłą okładzina czy kevlarem? Chociaż i tak zwykła okładzina x2 na pewno da rade i będzie miała bardziej przyjazną charakterystykę niż spiek. U znajomego w 2JZ do driftu też jest taki dwutarcz home made na organicznych tarczach i bardzo dobrze się spisuje, minus taki że sprzęgło głęboko bierze i trzeba pedał praktycznie do podłogi wciskać
Dwa organiki, pedał sprzegła gdzie bierze to kwestia wyregulowania, to jest najmniejszy problem a zarazem bardzo ważna rzech która wpływa na komfort i czas zmiany biegu co ma istotne znaczenie na 1/4
proponuje juz wsadzic zawieszenie z m3 .. szkoda na darmo jechac na zawody przy takiej trakcji beds ukrecaly sie polosie na przegubach raz dwa. wydaj te 2 tys na wozek i ciesz sie bezawaryjnoscia . bo co chwile bedziesz chodzil wkurzony ze tego nie zrobiles odrazu. ja w tamtym tygodniu 2 razy polosie wymienialem finalnie zakladam m3 z s50b30 przeguby maja 94mm i znosza duzo wiecej niz ori m50 86mm
Zeby nie było spekulacji legalizacja wagi była robiona w listopadzie i jest dokładna do 5 kg +/-
Pod tylnym zderzakiem zostało narazie wzmocnienie które tez wazy kilka kilogramów i jest 1/4 paliwa w baku 25 Litrowym.Od biedy na dyfrze tez by zrzucił 10 kg na małą głowe. Do tego wszystkiego zostało zamontować gaśnice, pasy i kolanko do wydechu pod próg ale to szczegół.
Widze ze lecisz z tematem do przodu Mała głowa rozleci sie od razu przy tej mocy i dobrze zagrzanym kapciu Wydaje mi sie ze nie ma sensu walczyć o każdy kilogram wagi kosztem napędu i jego ciągłej wymianie. Pozdro i czekam na wiecej fotek
sztymc pisze:Widze ze lecisz z tematem do przodu Mała głowa rozleci sie od razu przy tej mocy i dobrze zagrzanym kapciu Wydaje mi sie ze nie ma sensu walczyć o każdy kilogram wagi kosztem napędu i jego ciągłej wymianie. Pozdro i czekam na wiecej fotek
PMN śmigał na małej głowie przy sporo większej mocy i nic się nie rozsypało...
Czekam jeszcze na obejme na jedna pompe. Pompe i filtr skreciłem nyplem mysle ze nie powinno być restrykcją dla ssania ...
Dzis były pierwsze próby urwania przegubów. Załozyłem specjalnie stare półosie ktore maja spory luz na przegubach aby nie było szkoda. Z procedury na 2 biegu z 6000 rpm strzelełem ze sprzegła i nic sie nie urwało
Zobaczymy jak długo ? dzis chyba z 10 razy, pierwsze testy
Jedynie co moge przesunąć to akumulator. Baku nie przesunę wiecej bo węże muszą sie jakoś zmieścić. Pompy są jak są nie ważą zbyt wiele także wiesz ... Zastanawiam sie czy na początek nie założyć metalowej klapy bagażnika żeby dociążyć tyl ? Bo i tak waga jest zadowalająca