na zdjeciach widoczne kolo do kompresora, uszczelka siknieta, dokrecona na troche wiecej niz seria chyba na 15 faz aby piramidki wchodzily rowno.
Tak mi sie zdaje ze uszczelniło
no wygląda grubo , ciekawe co z tego wszystkiego wyniknie .
czasami mnie rozśmieszasz swoimi "odkryciami" i laickim podejsciem do niektórych spraw , ale udowodniłeś w zeszłym sezonie że dopiołeś swego ,tak że szacun za to i powodzenia ze stage 2.
i bez urazy przecież nikt nie jest doskonały
mcgiver pisze:no wygląda grubo , ciekawe co z tego wszystkiego wyniknie .
czasami mnie rozśmieszasz swoimi "odkryciami" i laickim podejsciem do niektórych spraw , ale udowodniłeś w zeszłym sezonie że dopiołeś swego ,tak że szacun za to i powodzenia ze stage 2.
i bez urazy przecież nikt nie jest doskonały
dzieki mcgiver, ogolnie czesto mnie wkurzasz ale masz racje, nikt nie jest doskonaly ! a te piwo to z checia wkoncu daleko nie mamy do siebie. (ty wkoncu rusz swoj projekt)
a czy grubo to sie okaze, mam koszmary nocne zwiazane z panewkami obroconymi nie wiem czemu a tak to sie nie boje niczego no moze tego c15
heh wiem ze Cie czasem wkurzam ,ale nie moge się nieraz oprzeć .
piwo chetnie kiedyś ,a co do mojego projektu to silnik czeka gotowy ,ale ostatniego roku nie moge zaliczyć do udanych i się trochę spraw życiowych zagmatwało więc naprawdę nie wiem kiedy nastąpi finał .
kończąc oftopa jeszcze raz życzę powodzenia ,a co do planowanej mocy zdradzisz już tajemnice czy poczekasz aż hamownia ją zdradzi ?
mcgiver pisze:heh wiem ze Cie czasem wkurzam ,ale nie moge się nieraz oprzeć .
piwo chetnie kiedyś ,a co do mojego projektu to silnik czeka gotowy ,ale ostatniego roku nie moge zaliczyć do udanych i się trochę spraw życiowych zagmatwało więc naprawdę nie wiem kiedy nastąpi finał .
kończąc oftopa jeszcze raz życzę powodzenia ,a co do planowanej mocy zdradzisz już tajemnice czy poczekasz aż hamownia ją zdradzi ?
powiedzmy ze chcialbym 1000 ale 600 mnie zadowoli wiec celujmy w 550 na poczatek. a moze 800? w sumie wazne zeby latalo
tdserek pisze:na eatonie domyslalm sie ze zostanie seryjne z elektrosprzeglem w celu jego rozlaczania.
wyglada ok z czego kolko zrobiles? wtryski wkoncu jakie 850? czy 1000?
tak, kolo odkupione z ciekawego materiału.
wtryski jeszcze nie zakupione, najpierw musze go skonczyc, wlozyc, odpalic, dotrzec, zaladowac skromnie , zhamowac, pewnie wymienic sprzeglo ... a czasu małuuu
Karolo pisze:To białe to koło pasowe do napędu kompresora? Duże Oznaczałoby, że małe będzie na eatonie
Witam.
Mam takie pytanie byc moze glupie.
Piramidki odcisna sie na glowicy tak? czyli glowica bedzie tylko jednorazowego montazu po takim zabiegu?????
pozdro i bezawaryjnosci
max325 pisze:Witam.
Mam takie pytanie byc moze glupie.
Piramidki odcisna sie na glowicy tak? czyli glowica bedzie tylko jednorazowego montazu po takim zabiegu?????
pozdro i bezawaryjnosci
jesli sie wgryza w glowice to delikatnie po zdjeciu moge dac inne oringi z wiekszymi kielkami, ale ogolnie zrobilem wymiary takie zeby zbytnio nie uszkodzily glowicy,
teoretycznie wystarczy ze zgnicie sie bardziej nie wbijajac w glowice a i juz uszczelni dobrze gdyz tak wygladaja ze uszczelnia wieksza plaszyzna, w praktyce zobaczymy.