E36 328 => 325 Turbo
-
- Turbo-Team
- Imię: Pat
- Kontakt:
Re: E36 328 => 325 Turbo
z tego co zauważyłem nie ma takiej opcji.
jedynie podmiana sprężynki ratuje sytuacje.
jedynie podmiana sprężynki ratuje sytuacje.
-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
zrob foto
-
- Turbo-Team
- Kontakt:
sprężynki podmienione.. bingo! 
to było to. odkręciłem mbc na oko, pierwszy przejazd i mamy stabilne 0,7 bara. więcej nie kręciłem i nie katowałem.
trzeba podstroić, bo afr rośnie do 14. martwi mnie jednak to że wtryski mogą się szybko skończyć (obecne są od m5 e34).
odczuwalnie poprawiła się reakcja na gaz. podoba mi się jak to gania na tym doładowaniu. z TD04 takiego szału nie było.
jakby ktoś miał jakies 440 w dobrej cenie to chętnie przygarnę.
dostałem dwie sprężynki które trzymają do 1.2 bara, sprawdzałem sprężarką i faktycznie tak jest.
po lewej nowy komplet, po prawej stare cudo.

to było to. odkręciłem mbc na oko, pierwszy przejazd i mamy stabilne 0,7 bara. więcej nie kręciłem i nie katowałem.
trzeba podstroić, bo afr rośnie do 14. martwi mnie jednak to że wtryski mogą się szybko skończyć (obecne są od m5 e34).
odczuwalnie poprawiła się reakcja na gaz. podoba mi się jak to gania na tym doładowaniu. z TD04 takiego szału nie było.
jakby ktoś miał jakies 440 w dobrej cenie to chętnie przygarnę.
dostałem dwie sprężynki które trzymają do 1.2 bara, sprawdzałem sprężarką i faktycznie tak jest.
po lewej nowy komplet, po prawej stare cudo.
-
- Turbo-Team
- Kontakt:
udało się złapać jakieś tam warunki, żeby chociaż zobaczyć na czym stoimy.
obecne wtryski są praktycznie zamknięte przy 0,5 bara. także dalej nie jest mi dane poczuć 1 bara na plecach.
miałem nadzieję, że obecne dadzą radę do przynajmniej 0,7.
ma ktoś 440tki do oddania? chętnie zanabędę.
a tu małe filmidło.
jak mówiłem 0,5 bara, mokro, nierówno, ale coś tam widać. siedząc w środku jakoś lepiej to czuć, na filmie nuda
http://www.youtube.com/watch?v=7ZZr_085 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
obecne wtryski są praktycznie zamknięte przy 0,5 bara. także dalej nie jest mi dane poczuć 1 bara na plecach.
miałem nadzieję, że obecne dadzą radę do przynajmniej 0,7.
ma ktoś 440tki do oddania? chętnie zanabędę.
a tu małe filmidło.
jak mówiłem 0,5 bara, mokro, nierówno, ale coś tam widać. siedząc w środku jakoś lepiej to czuć, na filmie nuda

http://www.youtube.com/watch?v=7ZZr_085 ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Imię: SEREK
mam 630cc chetnie oddam:D
-
- User
- Imię: Michał
Ja chętnie przyjmę hehehe 

-
- Turbo-Team
- Kontakt:
chciałbym mieć wolne obroty 
szukam 440 hehe.

szukam 440 hehe.
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Imię: Michał
- Kontakt:
-
- Forumowicz
oddam w dobrej cenie bo sa mi zbedne:D cena 999zl z wysylka kurierem:D taniej o 200zl:D sa jak nowki:D
-
- Turbo-Team
- Kontakt:
kolejny upgrade 6x wtrysk Bosch 440.. może tym razem będzie moc 
ale znając moje szczęście pompa paliwa nie da rady i kolejne zabawki trzeba będzie kupić.

ale znając moje szczęście pompa paliwa nie da rady i kolejne zabawki trzeba będzie kupić.
-
- Forumowicz
- Imię: Wojtek
Jesli to nie tajemnica to ile zabuliłeś za te zielone sikawki:-D? Jesli masz seryjna pompe paliwa to wachy może zabraknąć.Sytuację mogłaby uratować niedroga druga pompka z e36.Do swojego nieskonczonego projektu m50b25t taka mam ale jeszcze nie wiem jak i co.Pzdr
-
- Turbo-Team
- Kontakt:
testuje po kolei każde słabe ogniwo.
dzięki temu coraz więcej wiem. jeśli nie wyrobi to na pewno pójdę w zamiennik, pewnie będzie bosch 044.
wtryski od SIDa http://www.s4sid.pl" onclick="window.open(this.href);return false; (dzięki dla Michała Małeckiego za kontakt).
1080zł za komplet.
kupując silnik miałem go tylko wsadzić i cieszyć się jazdą.
a od listopada nic innego nie robię tylko gromadzę graty i ciągle coś się dzieje.
choroba?
dzięki temu coraz więcej wiem. jeśli nie wyrobi to na pewno pójdę w zamiennik, pewnie będzie bosch 044.
wtryski od SIDa http://www.s4sid.pl" onclick="window.open(this.href);return false; (dzięki dla Michała Małeckiego za kontakt).
1080zł za komplet.
kupując silnik miałem go tylko wsadzić i cieszyć się jazdą.
a od listopada nic innego nie robię tylko gromadzę graty i ciągle coś się dzieje.
choroba?
-
- Turbo-Team
- Imię: Rafał
na pewno dla obserwatorów z poza forum to co się dzieje na tym forum to jest choroba nieuleczalna , ale po co ją leczyć ? przecież jest zajebisciePat-325 pisze: kupując silnik miałem go tylko wsadzić i cieszyć się jazdą.
choroba?

-
- Forumowicz
trzeba bylo brac moje 630:D heheD: wiem jak to jest kupujesz kupujesz i ciagle malo:D oby wyszedl przyjemny wynik:D
-
- Turbo-Team
- Kontakt:
normalnie apokalipsa z tym samochodem.
wczoraj założyliśmy wtryski 440tki, telefon do kumpla, laptop pod auto i testowanko.
ciśnienia jak zwykle nie było, 0.5 bara i koniec. ręce opadły. na domiar złego coś się ze sprzęgłem posypało.
przyspieszam jest wszystko fajnie, wejdę na wyższe obroty to nie mogę wysprzęglić. podejrzewam, że coś się z tarczą stało.
i znowu skrzynia w dół.
dwie fotki na deser:

a tu winowajca braku ciśnienia.

także najpierw zrzucimy skrzynię, muszę zamówić kolanko (obecne jest podratowane power-tape'm), dopiero wtedy będzie strojenie (wolne obroty trochę kuleją).
mam nadzieję, że doczekam końca problemów
wczoraj założyliśmy wtryski 440tki, telefon do kumpla, laptop pod auto i testowanko.
ciśnienia jak zwykle nie było, 0.5 bara i koniec. ręce opadły. na domiar złego coś się ze sprzęgłem posypało.
przyspieszam jest wszystko fajnie, wejdę na wyższe obroty to nie mogę wysprzęglić. podejrzewam, że coś się z tarczą stało.
i znowu skrzynia w dół.
dwie fotki na deser:

a tu winowajca braku ciśnienia.

także najpierw zrzucimy skrzynię, muszę zamówić kolanko (obecne jest podratowane power-tape'm), dopiero wtedy będzie strojenie (wolne obroty trochę kuleją).
mam nadzieję, że doczekam końca problemów