spooch pisze:Tak z mocno czystej ciekawości :P Jaki koszt tłoków i korb? A może wiesz jaki koszt kucizny do m20b25?
Czekam co z tego wyniknie :P
pozdro
Witam . Mam takie pytanie , Czemu zrezygnowałeś z odpreżenia do 7.5-1 ? Skoro zdało egzamin , czyżby były jakies zastrzezenia do aż tak dużego odpreżenia? pozdro
szarybmw pisze:Witam . Mam takie pytanie , Czemu zrezygnowałeś z odpreżenia do 7.5-1 ? Skoro zdało egzamin , czyżby były jakies zastrzezenia do aż tak dużego odpreżenia? pozdro
tak naprawde bylo to zle liczone, uszczelke mialem 1,75 jedna druga 1,50 ! + przekladke ok 1,1 - 1,2mm (niby 1mm). dodatkowo byla glowica splanowana dosyc grubo. mysle ze bylo 8 ~
patent z uszczalką to nic innego jak oringowanie bloku ... czesto używa się do tego struny fortepianowej np... można wiedzieć kto robił rowki w bloku i ile kosztowała taka operacja??
filip pisze:patent z uszczalką to nic innego jak oringowanie bloku ... czesto używa się do tego struny fortepianowej np... można wiedzieć kto robił rowki w bloku i ile kosztowała taka operacja??
nie rozumiem nic, w rowki nie bedzie strun ani drutu - nie bedzie oringowania, beda piramidki (poczytaj na gorze). Rowki robila firma , samemu to moze i mozna zrobic rowki pod drut ale pod moje piramidy to juz niestety nie, operacja kosztowała rownowartosc hmm wału z 2,8 + panewki. :cool2
rowki pod drut (oringowanie) lepiej zrobic w taki sposob aby na siebie nachodzily (pomiedzy cylindrami) ale to tylko moje zdanie.