g69 pisze:Ładny czas , gratulacje chcesz auto pozostawic zdatne do jezdzenia po ulicy czy raczej plan w auto wysilone 'ćwiartkowo" ?
Kamil,przy Twoim zaawansowaniu w Twojej konstrukcji i przeznaczeniu auta,to jeżeli masz zamiar jeszcze startować, to nawet bym sie nie zastanawiał czy wrzucać takiego kompa.... tylko zakładaj.
spokojnie Grzes, mam pustk w portfelu na 2013 co do bmw, na 2014 przygotuje cos ciekawego.
co do precisiona , piekna sztuka ! kreci sie tak samo ladnie jak gtx? nagraj filmik jak dmuchasz w zeliwo suszarką od mamy
naprawde piekna.
Przed demontażem holseta udało sie zmierzyć moc. To chyba już wszystko co mozna z niego wycisnąć. Ewidentnie brakuje góry - chyba to wina zbyt małego żeliwa "12" z hx35.
Przed zawodami stroilismy doscy intensywnie, efekty chyba niezle
Jako ze jest sie juz czym pochwalic wrzucam foty tajli na ten sezon
Turbo przyszlo w zeszlym ale nie bylo juz montowane ze wzgledu na radykalna przebudowe jednostki napedowej
Dwutarczowe sprzęgło
Pompy paliwa
3 X SKV Zewnetrzne
Listwa paliwa Nuke
Predzej cos peknie jak wstanie
Szpilki M12
Tutaj podziekowanie za wykonanie szpilek,przerobke bloku Karolowi
marcinsz32 pisze:Listwa paliwa jest pod ten silnik czy musisz cos przerabiac.I gdzie mozna takie cóś kupic Pozdrawiam
Na takim setupie nic OEM juz nie jest listwa jest dedykowana do m20,m50,s50, rozstaw wtryskow pod runnery tych silnikow
Do tego zewnetrzy regulator paliwa
Listwe zamawialismy w szwecji
wkoncu ktos wstawil samorobke dwutarcze, z tego co wiem karol z imielin a tez juz zrobil takowe do siebie bo ma za slaba noge na zawodach
pochwalcie sie turbina to po pierwsze.
kiedy pierwsze zawody? my zaatakujemy raczej czerwiec
Edited.
Czytaj temat uważniej, masz fotke strone wcześniej.
sorki admin.
podoba mi sie listwa, ja zrobie z dwoch jedną acz kolwiek sproboje najpierw na seryjnej zrobic cos wiecej , gdyz uwazam ze jak kazda pompe zasile osobnym przewodem to bedzie wystarczajaco.
podoba mi sie ze jest sie z kim spotkac na zawodach