Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE GT3076R 445KM 503NM
-
- User
- Imię: Paweł
Re: Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE GT3076R 405KM 4
Potwierdzam! Piękny widok i tylko słychać darcie się jz-eta i pss psss
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Imię: Michał
- Kontakt:
Witam.
Znalazłem się już po raz drugi na ulotkach sponsora naszego zespołu, firmie FMIC.PL http://www.fmic.pl . Mam nadzieję, że wersja 2012 przypadnie Wam do gustu.

Kilka zdjęć z ostatnich treningów z Marcinem:

Pozdrawiam,
Michał.
Znalazłem się już po raz drugi na ulotkach sponsora naszego zespołu, firmie FMIC.PL http://www.fmic.pl . Mam nadzieję, że wersja 2012 przypadnie Wam do gustu.

Kilka zdjęć z ostatnich treningów z Marcinem:

Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Witam.
Wczoraj mieliśmy okazję potrenować na pewnym zamkniętym obiekcie. Okazja w sam raz, aby przepalić mojego JZ'eta po w sumie miesięcznej przerwie. No więc odpaliłem, poczekałem aż się nagrzeje i zacząłem jeździć:
Pojedynczy przejazd
http://www.youtube.com/watch?v=jTGok2KgVBI" onclick="window.open(this.href);return false;
Dłuższy film
http://www.youtube.com/watch?v=jOZFvrs2VVQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam,
Michał.
Wczoraj mieliśmy okazję potrenować na pewnym zamkniętym obiekcie. Okazja w sam raz, aby przepalić mojego JZ'eta po w sumie miesięcznej przerwie. No więc odpaliłem, poczekałem aż się nagrzeje i zacząłem jeździć:
Pojedynczy przejazd
http://www.youtube.com/watch?v=jTGok2KgVBI" onclick="window.open(this.href);return false;
Dłuższy film
http://www.youtube.com/watch?v=jOZFvrs2VVQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
-
- User
Wygląda trochę tak, jakbyście robili pokaz dla jakiejś konkretnej firmy czy coś - nie szykuje się wam sponsor? 

- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Wczoraj szukałem formy przed startem na III rundzie Drift Open w Wodzisławiu Śląskim (w ten weekend):

JZ gotowy, także trzymajcie kciuki
Pozdr
Michał

JZ gotowy, także trzymajcie kciuki

Pozdr
Michał
Maleckis Motorsport
-
- Forumowicz
- Imię: Filip
-
- Forumowicz
- Imię: Paweł
Napisalbys ze nowe przelozenie masz. Most z tego co widze działa?
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:

Witam.
Wróciliśmy z Wodzisławia Śląskiego. 3 dni pełne przygód i różnego rodzaju emocji. Jeszcze nieodespane, bo musiałem z rana oddać wypożyczoną lawetę. Już od samego początku nie byliśmy pewni, czy nasz bus da radę w tak dalekiej wyprawie, ale zaryzykowaliśmy. Dowiózł driftowóz do Wodzisławia, ostatnie pareset metrów zrobiłem na kołach ? nie miał już siły podjeżdżać pod górki z ciężarem. Same zawody organizacyjna kicha, przez 4,5 godziny treningu zrobiłem 4 przejazdy treningowe, gdzie podczas 4. wypadł mi bezpiecznik od mniejszej pompy paliwa, tankującej swirl pot i silnik odciął. Także po praktycznie 3 przejazdach musiałem jechać kwalifikacje na moim zdaniem bardzo niebezpiecznej i wymagającej trasie. Świadczy o tym chociażby fakt, że w mojej grupie kwalifikacyjnej, która składała się z 25 osób, aż 12 miało wypadek wykluczający ich samochód z dalszej jazdy. Na 73 zawodników część zrezygnowała, część się rozbiła, część nie zdobyła żadnych punktów podczas kwalifikacji. Mi się udało, co prawda tylko 55 punktów, ale jestem z tego zadowolony. Szkoda, że tak mało było okazji do przetrenowania trasy, bo czułem, że jakbym jeszcze kilka przejazdów zrobił, to mogłoby być zdecydowanie lepiej i przede wszystkim pewniej.
Tutaj film z mojego 1. przejazdu kwalifikacyjnego:
http://www.youtube.com/watch?v=3UgFhEtatMc" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdę mówiąc nawet nie wiem jakie zająłem miejsce. Organizatorzy zrezygnowali z TOP32, zrobili tylko TOP16. Przez długi czas kwalifikacji byłem 11., potem już nie byłem na bieżąco. W końcu Marcin miał wypadek i wylądował w szpitalu, więc już się dalej nie interesowałem swoją pozycją. Tutaj ogromne podziękowania dla Szymona ?Dakic?a? za podwiezienie nas do szpitala i odwiezienie z powrotem. Podziękowania również za pomoc dla Adama ?Korony? i Michała ?Żołnierza?. Tradycyjnie dla naszego zespołu: mojego brata Kuby, kolegów Kuby i Krystiana. Jak Marcin wyszedł ze szpitala, to zabraliśmy się w podróż powrotną. Ze względu na już słabnącego busa, zrobiłem całą trasę do Poznania na kołach moim driftowozem. Ani przez chwilę nie zawiódł. Jestem z niego dumny

Dokładnie, mam nowy most na dużej głowie złożony przez Pawła. Duże dzięki. Dłuższe przełożenie umożliwiło jeszcze bardziej wykorzystać potencjał silnika. Jeździ się teraz meeega szybko!corey pisze:Napisalbys ze nowe przelozenie masz. Most z tego co widze działa?
Nasze stanowisko (od lewej Żołnierz, ja, Marcin, Kuba)

Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
-
- User
- Imię: marek
Michal co sie stalo Marcinowi??? Osobiscie sie zebralem do domu jeszcze przed parada w sobote. Napiszcie co sie dzialo z 2jz Marcina bo jestem mega ciekaw co bylo przyczyna tego kopcenia.
-
- Forumowicz
- Imię: SEREK
powrotu do zdrowia zycze.. jak widac trasa bardzo wymagajaca albo sle skonstruowana skoro tyle dzwonow bylo:/
-
- User
Moim zdaniem trasa była ok, największą klapą było ułożenie parku maszyn względem trasy - odległość około 2-3km po publicznej drodze uniemożliwiła spokojne przemieszczanie się. Można było jeździć jedynie w grupie pod przewodnictwem safety car'a. Do tego straszna ciasnota na starcie. To wszystko koszmarnie opóźniało treningi, dlatego kwali lecieli wszyscy trochę na żywioł. Niedzielne top16 na prawde na wysokim poziomie, kolega z teamu troszkę powalczył, udało się wygrać z Marcinem 'Małpą' Skwierczyńskim z Valvoline PUZ Drift Team i przegrał dopiero w top8 po dogrywce z Marcinem 'Mospinem' Mospinkiem również z VPDT.
Michał, dzięki za wszelkie podpowiedzi. Ciesze się, że dojechaliście do domu
Marcin wracaj szybko do zdrowia!

Michał, dzięki za wszelkie podpowiedzi. Ciesze się, że dojechaliście do domu

To już wiem dlaczego nie odbierałeś telefonuMichał_Małecki pisze: Ze względu na już słabnącego busa, zrobiłem całą trasę do Poznania na kołach moim driftowozem. Ani przez chwilę nie zawiódł. Jestem z niego dumny![]()

- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Mamy ciągle problemy z odmą. Trudno zadbać o odpowiednie odpowietrzenie skrzyni korbowej jak Marcin tak chłostamax325 pisze:Michal co sie stalo Marcinowi??? Osobiscie sie zebralem do domu jeszcze przed parada w sobote. Napiszcie co sie dzialo z 2jz Marcina bo jestem mega ciekaw co bylo przyczyna tego kopcenia.

No to kozak! Gratulacje! A z podpowiedziami to spoko, tak jak mówiłem zapraszam do nas na jakiś strojeniowy weekendŻołnierz pisze:Niedzielne top16 na prawde na wysokim poziomie, kolega z teamu troszkę powalczył, udało się wygrać z Marcinem 'Małpą' Skwierczyńskim z Valvoline PUZ Drift Team i przegrał dopiero w top8 po dogrywce z Marcinem 'Mospinem' Mospinkiem również z VPDT.
Michał, dzięki za wszelkie podpowiedzi. Ciesze się, że dojechaliście do domuMarcin wracaj szybko do zdrowia!

Widziałem, że dzwoniłeś, ale ja w drodze to nie słyszałem tego, co do siebie mówiłem, a co dopiero rozmawiać jeszcze przez telefon...Żołnierz pisze:To już wiem dlaczego nie odbierałeś telefonuMichał_Małecki pisze: Ze względu na już słabnącego busa, zrobiłem całą trasę do Poznania na kołach moim driftowozem. Ani przez chwilę nie zawiódł. Jestem z niego dumny![]()
Maleckis Motorsport
-
- User
- Imię: marek
Moze pokombinujcie z wiekszymi otworami w deklach.Trasa byla ciekawa to trzeba przyznac, mega wymagajaca i nie bylo szansy nawet na najmniejszy blad. Rowniez uwazam ze cale zawody polozyla logistyka w postaci powrotow na start po trasie, i jazda za safety carem.
Milo bylo poznac i do nastepnego.
Milo bylo poznac i do nastepnego.
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Czas na mój debiut w DMP. Jedziemy do Kielc

Maleckis Motorsport
-
- Nowy na forum
- Imię: Patryk
Trzymam kciuki za udany start
Bedziesz 22-23 września startowal w Poznaniu? Marcina mialem okazje zobaczyc w Sopocie, mam nadzieje ze zobacze i Ciebie w akcji