E30 m50b25nv IHI VF43
- Szpera
- Forumowicz
- Imię: Grzesiek
Re: E30 m50b25nv IHI VF43
Więc Jeśli chcesz obejrzeć auto nie ma problemu :]
-
- User
- Imię: Rafał
coś ucichło:P Jak tam postępy?:)
- Szpera
- Forumowicz
Auto zabrałem do bielska, pierwsze testy zamną, na dzień dzisiejszy 0.6bara i jak dla mnie szatan !!
czekam na kumpla sondę szerokopasmową, no i boost do góry i strojenie na cacy, w miedzy czasie wymienia chłodnicę na większą i upchnę wiskozę. Do tego spawanie mostu i lekkie przeróbki zasilania turbiny w wodę by nie ogrzewała mi dolotu, aktualni jest spod przepustnicy.
Tak się prezentuje umnie pod blokiem

Uploaded with ImageShack.us

Tak się prezentuje umnie pod blokiem

Uploaded with ImageShack.us
-
- User
- Imię: Rafał
czekam na filmiki!

- Szpera
- Forumowicz
Małe co nieco
http://www.youtube.com/watch?v=_FKVXpNrrd8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=_FKVXpNrrd8" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
napisz lepiej skad masz mapeSzpera pisze:Małe co nieco

ladnie ,gratulacje
- Karolo
- Forumowicz
- Imię: Karol
Uwielbiam ten klimat e30:D W ogóle widać ogromną radość z finału prac, bardzo żwawo to jeździ i chyba zadowoleni
Duże gratulacje. Mierzyłeś czas do setki? Jakie przełożenie (czy szpera) jest na filmie?

sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
- Szpera
- Forumowicz
No oczywiste że mapa od Ciebie. pisze:napisz lepiej skad masz mapeSzpera pisze:Małe co nieco
http://www.youtube.com/watch?v=_FKVXpNrrd8" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
ladnie ,gratulacje

- Szpera
- Forumowicz
Dyfer jest krótki :/ 5 bieg odcięcie 190km/h. Szpera 100%. Do setki nie mam pojęcia, ale tak 150 czy v-max jest naprawde dostepne szybko. Myślę że z ciut dłuższym dyfrem będzie fajniej. Czy jestem zadowolony ? Mega!!!! Zrobiłem to auto od a do z, a efekt jak dla mnie jest na prawdę zadowalający, przed tym kilka lat "lektury" z Waszych projektów. No i możliwość zrobienie tego auta Dla kumpla, bez którego nie miał bym możliwości na taki projekt za co mu wielkie dzięki, zaufanie i cierpliwość:]. Sam poszedłem trochę w inna stronę bo v8 do e36, ale kiedyś na pewno będzie turbo!! Pamiętasz Kamilu mam gt35 od Ciebie, nabiera w szafie mocyKarolo pisze:Uwielbiam ten klimat e30:D W ogóle widać ogromną radość z finału prac, bardzo żwawo to jeździ i chyba zadowoleniDuże gratulacje. Mierzyłeś czas do setki? Jakie przełożenie (czy szpera) jest na filmie?

PS Wielki szacun dla każdego z was za wytrwałość i umiejętności w projektach turbo i tych którzy mi pomogli w pytaniach o deta, ustawienia itp!!. To ogrom rzeczy do wyrzeźbienia, bardzo dużo czasu i nerwów. Nie miałbym pojęcia, że to aż tak wymagające, gdybym sam przez to nie przeszedł, wiadomo jeszcze pierdylion rzeczy do poprawek itp ale jest moc !! i o to chodzi.
- Szpera
- Forumowicz
Witam, auto obecnie zimuje. Nie obeszło się bez drobnych awarii, od cieknącej pokrywy zaworów, przez cieknącą podstawę filtra oleju, po skończenie się pompy oleju... na szczęście na moich oczach, więc zgasiłem silnik i nic nie uszkodziło. Wszystko wymienione, doładowanie 0,8 ostatni przejazd był niestety na mokrym. Do ukończenia hamulce, wspomaganie, bo też padło :/ na wiosnę planujemy wycieczkę do Michała na strojenie w fuel implant.
zaległe foto

wycięty przód, visco + elektryczny wiatrak

+ delikatny lift przodu

innovate na miejscu

zaległe foto

wycięty przód, visco + elektryczny wiatrak

+ delikatny lift przodu

innovate na miejscu

-
- User
- Imię: Adam
Jak tam projekt??
- Szpera
- Forumowicz
Prace trwają w żółwim tempie, głównie z mojego powodu :/ Jeśli coś ruszy, na pewno wrzucę foty