sam rozgladam sie za jakimś od 38 w zwyż za ludzką kasę , choć są narazie inne priorytety :evil: .
heh, zawsze do tego tak podchodzę że można pieniądze odzyskać kiedyś sprzedając. Wolałem kupić teraz i mieć z głowy niż potem szukać na szybko i przepłacić...mcgiver pisze:skoro ten wg kupiłeś na zapas to pewnie musiała być super okazja.
sam rozgladam sie za jakimś od 38 w zwyż za ludzką kasę , choć są narazie inne priorytety .
Jutro postaram się to zważyć tarcze i zaciski 330d, zaciski brembo są bardzo lekkie, ok 1/3 ich całkowitej wagi to klocki hamulcowe - poważnie. Przód waży ok 6kg z klockami, tył ze 3kg. Tarcze M3 tylne są lżejsze od 330d, przód chyba trochę cięższe bo jednak są grubszePMN pisze: Piszesz, że są lżejsze od tych z 330d? Ważyłeś może komplet tarcza+zacisk (i to samo w 330d)?
jak masz zamiar to zrobić?korona pisze: Ale już iem że trzeba będzie zrobić ABS wyłączany na guzik z kabiny bo czasem przeszkadza, czuć że mogło by być lepiej bez niego, ale całkiem usuwać nie chcę.
nie lepiej wpiac sie gdzies pod sygnal kompa absu?mcgiver pisze:jak masz zamiar to zrobić?korona pisze: Ale już iem że trzeba będzie zrobić ABS wyłączany na guzik z kabiny bo czasem przeszkadza, czuć że mogło by być lepiej bez niego, ale całkiem usuwać nie chcę.
ja przeciołem jeden przewód z przedniego czujnika i dałem zwykły włącznik 1/0 .
wyłączyć mozna w kazdej chwili , a żeby włączyc to trzeba zgasić silnik ,włączyć , odczekać kilka sekund i odpalić silnik.
działa ponad rok bez zastrzezeń.
Zaciski fabrycznie nowe AMG/Brembo, zerknij na zeszłą stronę są tam też adaptery. Zaciski takie były też montowane w Lambo, Porsche, Ferrari i pewne paru innych bolidach +500KM... Wymiarów adapterów nie znam, robiłem na wzór wykonanych wcześniej metodą na przymiarkę. Felgi wejdą 17, ale muszą mieć spore odsadzenie ramion od środka felgi, na tych 18" co na zdjęciu zacisk jest 1cm od ramion. Nie jest to przeróbka plug$play, przygotowanie i montaż całości zajął około 20 roboczogodzin.krismax pisze:Czy możesz mi przybliżyć parametry zacisków, cene, wymiary adaptera. Jakie min. felgi wejdą ?
Rozumiem, że gra warta swieczki więc opisz wszystko dokładnie !!