Dzisiaj wziąłem się za uszczelnienie kolektora ssącego i przy okazji wykryłem źródło lewego powietrza. Wężyk średnicy 5mm był przetarty, ten który idzie od pokrywy zaworów do kolektora. Mam nardzieje że kłopoty z obrotami zginą. Przy kolektorze dokonałem małych zmian, mianowicie złączka którą kończy się wężyk do regulatora ciśnienia paliwa wkleiłem na silikon a złączka od krokowca na klej (urwał mi się ten zamek, któy trzyma ową złączke na miejscu:|). Zrobiłęm ją na stałe.
Przy okazji zdjętego kolektora postanowiłem wymienić tez bendiks. Czasem miałem kłopoty z obróceniem silnika:P Dowiedziałem się przy tym że w rozruszniku jest przekładnia planetarna:P
Tutaj juz po umyciu i nasmarowaniu (był tutaj jakis czarny syf, ledwo co dało się ręką obrócić wałkiem)
Tu widac troche czarnego syfu( w środku obudowy)
Ciekawostka! :
Pod rozrusznikiem jest otwór, w który wkłada się blokadę wału korbowego( do ustawiania rozrządu). Tutaj widac zaślepkę tego otworu:
Mam pytanie co do regulatora ciśnienia. On poradzi sobie w nadciśnieniu? Bedzie zwiększał Ciśnienie paliwa jeśli w kolektorze pojawi się nadciśnienie?