krismax pisze:Cóż, projekt niby miał już być zakończony, ale w wyniku naprawdę długich poszukiwań, udało mi się kupić takie cuda
Zaraz po zakupie, ich stan był raczej mało reprezentacyjny, ale 3 szczotki druciane i płyn do felg poprawiły nieco sytuacje
Najpierw podkładzik jak zalecano:
i na gotowo (znowu pozdro dla ".")
montaż
Może zaraz powiecie, że ich za bardzo nie widać, ale zależy mi bardziej na innym aspekcie zacisków 4ro tłoczkowych. Co do montażu to były plug&play. Wężyk pasował, tarcze zostały 315mm. Blaszki, trzpienie i odpowietrzniki zostały poniklowane. Klocki ATE - kupiłem.
Acha, zaciski pochodzą z E32 750i
jak są checi to z byle złomu mozna zrobic cacko ; wygladają i napewno hamują
sierRKA pisze:testy już były? jak się poprawiła skuteczność?
Lekko się przejechałem i okazało się, że są chyba ciut za hardkorowe...
Nie wiem jeszcze jak z większych prędkości
Siemka a mozna wiedziec ile dales za te zaciski? tarcze seryjne z e32 czy jakies inne?
na niemieckiej stronie te zaciski pasuja plug&play do e36 na tarcze z m3 e46 po montazu klockow z e420 w210 taki zestaw mam ale obecnie brak czasu na montaz.
sierRKA pisze:testy już były? jak się poprawiła skuteczność?
Lekko się przejechałem i okazało się, że są chyba ciut za hardkorowe...
Nie wiem jeszcze jak z większych prędkości
Siemka a mozna wiedziec ile dales za te zaciski? tarcze seryjne z e32 czy jakies inne?
na niemieckiej stronie te zaciski pasuja plug&play do e36 na tarcze z m3 e46 po montazu klockow z e420 w210 taki zestaw mam ale obecnie brak czasu na montaz.
chłopaki czytajcie a nie tylko zdjęcia , 2 razy zostało napisane ze tarcze seryjne
tdserek pisze:
Dałem za nie 4x mniej niż chcą na allegro. Co do montażu to pasują tylko pod zwrotnice od e36 M3 (rozstaw śrub 123mm)
Tarcza 325mm spokojnie wejdzie, ale ja założyłem na 315mm (M3) i wygląda dobrze.
Moje auto od początku straszyło na niemal seryjnym układzi3e wydechowym. Czas na zmianę. Wczoraj odwiedziłem kolegę-właściciela MTG, który to w 1 dzień !!! wykonał odpowiedni wydech z tłumikami. Oto efekt jego pracy
Dzisiaj próby - efekt nie do opisania. Gdybym wiedział, już dawno zainwestowałbym w układ wydechowy...