A co mamy mówić? Dobre świece to podstawa, ja już myślałem że silnik zdechł jak założyłem jakieś mega sportowe briski. Przerywało jakby paliwa nie było wcale, ale ogień z rury sugerował coś innego. Nie znam oznaczeń świec, te są dedykowane do seryjnego M50? Czy są zimniejsze?
Chodziło mi o to, że teraz w modzie jest zmienianie przerw na 0,6mm czy 0,5mm.
Świece założone, jestem zadowolony. Stare Championy zaczęły już przerywać, chociaż chyba od początku było coś z nimi nie halo
Denso IK22 to świece irydowe, są o stopień zimniejsze od sugerowanych do silnika m50 - IK20.
Zapłon mam trochę liźnięty - na dole przyśpieszony o 8 stopni, wraz ze wzrostem obciążenia i obrotów zapłon cofa się aż do +3 stopni przy WOT. Generalnie nie wiem dlaczego ludzie nie chcą gadać o regulacji zapłonu skoro na tym ugrywa się bardzo dużo.
Może trochę mało męsko, ale śmigam na czipie, który podnosi odcinkę i oprócz tego pewnie trochę zapłon.
Da się więcej, niektórzy hardkorowcy zaczynają od 15 i kończą na +5 na WOT. Każdy silnik jest inny i bez urządzenia, które wykrywa spalanie stukowe można łatwo zniszczyć silnik.
Też mam podobne świeczki.
Niestety 1szt. przy jednak niskim AFR się uszkodziła. Niewiele jej brakowało żeby się rozlecieć i urządzić potańcówę w cylindrze. Pokruszyłem ją w rękach. Pozostałe też pozostawiały wiele do życzenia :(
Ciekawe co było powodem zniszczenia ? Też miałem o 1st. zimniejsze.
nawet na afr 10.8:1 swiece nie są tak okopcone, tymbardziej na 11.5. musisz miec albo bardzo bogato na wolnych obrotach i podczas jazdy w podcisnieniu/niewielkim nadcisnieniu albo po prostu uklad zaplonowy nie wyrabial (swiece) i bylo sporo missfires'ów.
g-rad pisze:Krismax - Trochę mnie zasmuciłeś tą wiadomością Powiedz, po ilu kilometrach sprawdziłeś te świeczki ?
Oto moje stare świece - okopcone, ale chyba każda świeca z AFR ~~11.5 będzie tak wyglądać.
Sprawdziłem gdy auto zaczęło strasznie przerywać. I pierwszy strzał był trafny Polatałem na nich 1000km
Nic się nie martw, to się nie zdarza chyba za często