caserwis pisze:Gdzieś kiedyś wyczytałem że ori kolektory wydechowe dają rade do 400ps tylko trzeba dać dwa przednie odwrócone do góry.
Będe u siebie w m20b27 sprawdzał czy to nie bajki. W internetach różne bzdury piszą.
Zapłon zostawiłeś na ori cewce czy jakiś mod bo 1,5 barca na seryjny to już sporo.
U mnie rozwiązane jest to w identyczny sposób jak na tym foto
puki co cewka jest Ori zmniejszona tylko przerwa na świecach
caserwis pisze:Gdzieś kiedyś wyczytałem że ori kolektory wydechowe dają rade do 400ps tylko trzeba dać dwa przednie odwrócone do góry.
Będe u siebie w m20b27 sprawdzał czy to nie bajki. W internetach różne bzdury piszą.
Zapłon zostawiłeś na ori cewce czy jakiś mod bo 1,5 barca na seryjny to już sporo.
U mnie rozwiązane jest to w identyczny sposób jak na tym foto
puki co cewka jest Ori zmniejszona tylko przerwa na świecach
My wjeżdżaliśmy od tyłku przez las i nikt sie do nas nie czepiał ze jezdzimy po płycie, druga sprawa nie podjeżdżaliśmy po budynki lotniska, ale podobno coś tam się pozmieniało.
Seria m20b25 tylko odprężone i znosi to 1,5bara doładowania bez problemów?
Te wtryski 630cc to na zapas? Pytam bo zastanawiam się u siebie w m20b25 nad stage 2 coś jak u Ciebie teraz. Tak wydajne wtryski są wymagane na taki setup?
Może chcesz odsprzedać turbawkę jak planujesz coś większego?
r1damii pisze:Seria m20b25 tylko odprężone i znosi to 1,5bara doładowania bez problemów?
Te wtryski 630cc to na zapas? Pytam bo zastanawiam się u siebie w m20b25 nad stage 2 coś jak u Ciebie teraz. Tak wydajne wtryski są wymagane na taki setup?
Może chcesz odsprzedać turbawkę jak planujesz coś większego?
Miałem kiedyś wtryski 360 i były za małe i kupując postanowiłem kupic juz coś porządnego i z zapasem i padło na 630cc na moje potrzeby są to w zupełności wystarczające az nad to. Jesli zamierzasz zrobic podobny projekt i podłączysz w pełnej sekwencji wtryski to i miejsze dadzą rade. Ja kupując swoje myslałem tez o budowie m50 w przyszłosci i nastał ten moment. Niekture graty z m20 beda do sprzedania, ale nie wszystkie bo sam silnik ma wylądować w cywilnym aucie i w troche innej konfiguracji.
Jesli chodzi o bost jak widać motor przyjmuje, z seryjnych bebechów tylko panewki zostały wymieniono na sputery.
wzkurczak pisze:My wjeżdżaliśmy od tyłku przez las i nikt sie do nas nie czepiał ze jezdzimy po płycie, druga sprawa nie podjeżdżaliśmy po budynki lotniska, ale podobno coś tam się pozmieniało.
Jeśli chodzi o to lotnisko to kiedyś poznałem człowieka który tam prowadzi rajdowe nauki jazdy i tego typu eventy. Mówił że dosłownie za flaszkę można tam wjechać bo i tak większość lotniska jest zupełnie nieużywana. Niestety do tej pory nie miałem okazji skorzystać z tej oferty, ale że już niedługo będzie upalane, to będę musiał się przypomnieć
Hej, kolejny fajny temat o m20. Sam jestem w trakcie stage 1 przy swoim. Nie chciałbyś odsprzedać adapter kol. wydechowych pod turbo jak już postanowisz zamienić na inny kolektor ? Chyba, że znalazłbyś chwilkę na pospawanie drugiego, byłbym zainteresowany
Popek_666 pisze:Hej, kolejny fajny temat o m20. Sam jestem w trakcie stage 1 przy swoim. Nie chciałbyś odsprzedać adapter kol. wydechowych pod turbo jak już postanowisz zamienić na inny kolektor ? Chyba, że znalazłbyś chwilkę na pospawanie drugiego, byłbym zainteresowany
co wchodzi w skład stage 1? bo trochę się gubie w stejdżach...