Chyba coś czym można pojeździć poza drogą utwardzoną i co ma większy prześwit, zważając na koleiny jakie są w mojej okolicy http://www.youtube.com/watch?v=qtF96al2rKY" onclick="window.open(this.href);return false;
korona pisze:
Przeanalizowałem problem i zamiast miski 3.2 zdecydowałem zmodyfikować tą z 3.0. Dorobiłem specjalnie wyprofilowane aluminiowe przegrody, które ciasno przylegają do miski i zapobiegają przelewaniu się oleju do przodu i tyłu. A ponieważ seryjnie ma jeszcze przegrody blokujące przelewaniu oleju na boki - moja miska jest teraz lepsza od ori z 3.2.
Odkopie dość głęboko, ale mam pytanie odnośnie misy s50b30, czy pasuje ona do m50 ? i czy tak przygotowana jak przez Ciebie sprawdzi się w drifcie ? gdzie auto ciągle przekłada się ze strony na stronę, aby jak najbardziej zmniejszyć możliwość zasysania powietrza zamiast oleju przy "lataniu bokiem"
Miski S50B30 i S50B32 pasują do M50 i M52. Ale wg mnie nie ma sensu ładować tej z B30 bez przeróbki jej tak jak na zdjęciu wyżej, inaczej olej będzie się rozchlapywał na wszystkie strony; co prawda jest tam przegroda z klapkami, ale nie spełni ona swojego zadania przy ostrej jeździe bo jedynie ogranicza nagły wypływ oleju z bocznej części.
Także jak już będę w posiadaniu misy s50b30 zrobię na pewno tak jak to zrobiłeś Ty
A jak jest z wałkami s50b30/b32 ? są takie same, wiem że te z s50 nie pasują do m50, a jak jest z tymi z b32 ?
W M50 do latania bokiem wystarczy pilnować oleju na max lub odrobinę powyżej, chyba, że latasz na slicku 17/18 cali kątami 90 stopni i przekładasz jak na DMP.