E36 Coupe M50B25@holset hx35
- g-rad
- Turbo-Team
- Imię: Radek
Re: e36 coupe m50b25nv + topmounted holset hx35 by jendrek
no z filtrem może być ciężko i na pewno ITG się nie zmieści, będzie trzeba improwizować 

- g-rad
- Turbo-Team
Dzisiaj odbyły się pierwsze jazdy ze strojeniem na ulicy.
Auto zostało wystrojone w górnym zakresie obrotów, dół jeszcze do poprawek.
Turbo daje ostry przeciąg i wstaje już od ~2500 RPM
Boost ustawiony na 1.0 bar dostępny już od ~3000 RPM
Sprzęgło trzyma!
Egt w granicach 800 stopni.
Wydech! Do 2500 RPM brzmi niewiele głośniej od serii!
Wystąpiło kilka niespodziewajek:
Padł simmerring w skrzyni i kapie olej
Zegar boost auto gauge umarł (sprzedawca już nam go wymienił)
Trzeba popracować nad temperaturą pod maską, wygłuszenie maski przykleiło się do rozpórki
Hamulce do wymiany, zwichrowaliśmy tarcze
Trzeba popracować nad wolnymi obrotami - dziwnie falują (w przedziale 600 - 900rpm), układ dolotowy sprawdzony 10 razy pod względem nieszczelności
Generalnie jest nieźle, bo podczas strojenia (i późniejszych przejazdów =) nikt nie oszczędzał silnika i po około godzinnym upalaniu wyszły tylko te niedociągnięcia.
Jendrek pochwalił swoje rzemiosło twierdząc, że jest to pierwszy samochód, który po pierwszym strojeniu samodzielnie wrócił do garażu, a nie na holu
Przepraszamy mieszkańców miejscowości, którym zrujnowaliśmy spokojne popołudnie :twisted:
Wykres niebawem.
Auto zostało wystrojone w górnym zakresie obrotów, dół jeszcze do poprawek.
Turbo daje ostry przeciąg i wstaje już od ~2500 RPM
Boost ustawiony na 1.0 bar dostępny już od ~3000 RPM
Sprzęgło trzyma!
Egt w granicach 800 stopni.
Wydech! Do 2500 RPM brzmi niewiele głośniej od serii!
Wystąpiło kilka niespodziewajek:
Padł simmerring w skrzyni i kapie olej
Zegar boost auto gauge umarł (sprzedawca już nam go wymienił)
Trzeba popracować nad temperaturą pod maską, wygłuszenie maski przykleiło się do rozpórki

Hamulce do wymiany, zwichrowaliśmy tarcze
Trzeba popracować nad wolnymi obrotami - dziwnie falują (w przedziale 600 - 900rpm), układ dolotowy sprawdzony 10 razy pod względem nieszczelności
Generalnie jest nieźle, bo podczas strojenia (i późniejszych przejazdów =) nikt nie oszczędzał silnika i po około godzinnym upalaniu wyszły tylko te niedociągnięcia.
Jendrek pochwalił swoje rzemiosło twierdząc, że jest to pierwszy samochód, który po pierwszym strojeniu samodzielnie wrócił do garażu, a nie na holu

Przepraszamy mieszkańców miejscowości, którym zrujnowaliśmy spokojne popołudnie :twisted:
Wykres niebawem.
- elmo0104
- Turbo-Team
- Imię: Piotrek
doobrePrzepraszamy mieszkańców miejscowości, którym zrujnowaliśmy spokojne popołudnie :twisted:

Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
- g-rad
- Turbo-Team
Wjechał hamulec od 330d.
Poza tym hamownia wypluła coś takiego:

Poza tym hamownia wypluła coś takiego:

-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
konkretny wynik
gratuluje

- sierRKA
- Forumowicz
- Imię: Sławek
ładnie, nawet bardzo!!!
gratuluje

gratuluje
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
- elmo0104
- Turbo-Team
Przewieź mnie tym autkiem
Gratuluje!

-
- User
- Imię: Olaf
Chłopaki, wykresy zapodawane 1IV mogą być "lekko" przekłamane:) może photoshop:) ale jakby to była prawda to ładny wynik i gratki Jędrek.
A tak BTW lekki OT - bardzo mało wykresów jest w waszych projektach. Tyle kasy ładujecie w fury a szkoda wam 100zł na hamownię? Wiem że zaraz będą tłumaczenia że to nie dokręcone że tamto nie dokupione a to w dolocie za ciepłe powietrze i się nie opłaca itp.......
Moje zdanie jest takie że wykresów powinno być jak najwięcej co by pomagało w diagnozowaniu problemów i ustalaniu że coś tam dużo daje a coś tam jest zbędne.
Mam też podejrzenia że niektórzy mają wykresy tylko trzymają w szufladzie bo nie ma się czym chwalić.....
Peace
A tak BTW lekki OT - bardzo mało wykresów jest w waszych projektach. Tyle kasy ładujecie w fury a szkoda wam 100zł na hamownię? Wiem że zaraz będą tłumaczenia że to nie dokręcone że tamto nie dokupione a to w dolocie za ciepłe powietrze i się nie opłaca itp.......
Moje zdanie jest takie że wykresów powinno być jak najwięcej co by pomagało w diagnozowaniu problemów i ustalaniu że coś tam dużo daje a coś tam jest zbędne.
Mam też podejrzenia że niektórzy mają wykresy tylko trzymają w szufladzie bo nie ma się czym chwalić.....
Peace
- g-rad
- Turbo-Team
Dobrze, że tyle osób nabrało się na prima aprilis
Pozdro dla Olafa, jako jedyny wyłapał błędy, które nigdy nie wystąpią w fizyce 

- elmo0104
- Turbo-Team
oszust i tyle
hehehe:D dobry wkręt! :P

-
- User
- Imię: Andrzej
Dobry żart, na pewno u nas będzie wykres bo nie będę spokojnie spał jak go nie będzie mam nadzieje że nawet w tym tygodniu sie pojawi tak wysoki to może nie będzie ale będzie zacny, 2 bieg brak trakcji 3 brak trakcji generalnie jest nieźle auto zapindala okejowo mi się podoba, co do powrotów na lince to nie wiem czemu zawsze jakiś fuckup był a to przewód pękł od chłodnicy pasek klinowy nie wiedzieć czemu zerwało, a to alternator sie skończył, nic poważnego ale uniemożliwiające jazdę.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM

Mechanika ? swapy - modyfikacje - zawieszenia i silników - oraz naprawy bieżące i główne
Nie tylko BMW 602-75-20-18
Nie tylko BMW 602-75-20-18
- g-rad
- Turbo-Team
Mamy problem z obrotami silnika na zimnym. Falują od 600 do 900 i tak w kółko. Jak się nagrzeje to jest stabilne 650 obr.
Nie jest to wina nieszczelności, sprawdzane sto razy. Podejrzewamy silnik krokowy, co o tym sądzicie ?
Nie jest to wina nieszczelności, sprawdzane sto razy. Podejrzewamy silnik krokowy, co o tym sądzicie ?
-
- User
- Imię: Wojtek
Odepnij wtyczkę krokowego, sprawdź różnicę.
- g-rad
- Turbo-Team
Samochód jeździ i ma się dobrze 
Odezwało się łożysko wałka sprzęgłowego. Ta skrzynia już od początku wariowała, nowa używka już zamówiona u korony.
Wjechała szpera 100%, ale nadal szukam szpery 3.45 z 320, czegoś pośredniego pomiędzy hardcore a lajtem.
Pomimo braku przepływki udało się ustabilizować obroty. Jednak czasami jak temperatura pod maską bardzo wzrośnie to silnik zaczyna się dławić
(nieodizolowana część gorąca turbosprężarki, maska bez wlotu i grzybek na turbosprężarce). Znalazłem coś takiego na e-bayu http://cgi.ebay.com/ebaymotors/T3-T4-Tu ... 1212wt_940" onclick="window.open(this.href);return false;
co o tym sądzicie ?

Odezwało się łożysko wałka sprzęgłowego. Ta skrzynia już od początku wariowała, nowa używka już zamówiona u korony.
Wjechała szpera 100%, ale nadal szukam szpery 3.45 z 320, czegoś pośredniego pomiędzy hardcore a lajtem.
Pomimo braku przepływki udało się ustabilizować obroty. Jednak czasami jak temperatura pod maską bardzo wzrośnie to silnik zaczyna się dławić
(nieodizolowana część gorąca turbosprężarki, maska bez wlotu i grzybek na turbosprężarce). Znalazłem coś takiego na e-bayu http://cgi.ebay.com/ebaymotors/T3-T4-Tu ... 1212wt_940" onclick="window.open(this.href);return false;
co o tym sądzicie ?
- krismax
- Forumowicz
- Imię: Krzysztof
Kupuj od razu 
Ja szukamod 2 lat czegoś podobnego i znalazłem w PPF-ie za masakryczne pieniądze.
może 2szt. zamówisz ??

Ja szukamod 2 lat czegoś podobnego i znalazłem w PPF-ie za masakryczne pieniądze.
może 2szt. zamówisz ??
S50B30 M3turbo