POZDRAWIAM

Tak, piasty przetestowane. Sporo namęczyłem się zanim w pełni mogłem wykorzystać ich nowe możliwości. Nawet na oponach 215/40/17 miałem problemy z przycieraniem. Dopiero po całkowitym usunięciu podkładek spod drążków kierowniczych i sporym zmasakrowaniu prowadnic uzyskałem taki efekt:jendrek e-30 pisze:Michał jak tam piasty przetestowane??
dziekuje i ciesze sie bardzo, ze sie moglem pomocMichał_Małecki pisze: W tym miejscu należą się ogromne podziękowania dla Sławka ?Sierki?, który na 2 dni przed treningiem pozwolił mi pożyczyć jego wtryskiwacze. Dzięki temu mogłem wystroić silnik i pojeździć dzisiaj na torze.
Myślę, że nie jest to jeszcze czas na odpowiedź. Stroker na 2.8l na pewno nie przyniesie przyrostów rzędu 50-80 KM, raczej 10-15 KM i oby 20-30 Nm. Także o odczucie subiektywne na plus raczej będzie ciężko. Zresztą jeszcze przed wyjazdem w czwartek w nocy na strojenie sprawdziłem dla pewności wydajności moich i Twoich wtryskiwaczy. Okazało się, że moje dokładnie mają 334cc/min.@3.0bar, a Twoje 310cc/min.@3.0bar. Dlatego różnicę w wydajności wtryskiwaczy na dwóch cylindrach postarałem się zniwelować strojąc silnik na bardzo bogatym AFR. Jak kupię ostatecznie następny komplet, to strojenie znów będzie równie agresywne, co na poprzednim setupiesierRKA pisze:a powiedz Michale jakie odczucia, mam nadzieje, ze na plus oczywiscie po "strokerze" na 2,8 ?
porownujac do 2,5?
Żarty żartami, ale muszę przejść z 15" felg na 16". Szczególnie to czuć na krótkich, wolnych zakrętach. Wychodząc z nich, wciskając na drugim biegu w podłogę niemal stoję w miejscu, a koledzy przede mną mi uciekają...elmo0104 pisze:ślisko jest przecież;> albo Michał założył takie kółka z tyłu jak w wózku z bierdonki ha
Tak, pokrywka jest bez termostatu i nie będę żadnego dodatkowo zakładał. Jest ona skonstruowana w taki sposób, że obieg dla chłodnicy oleju jest dodatkowy, a nie jest wymuszony.korona pisze:Michał ta pokrywka ma tylko wyjścia na zewnętrzny układ bez żadnego termostatu rozumiem?