E36 328 M50 + GT35 + 850cc coupe czarne Pietrka
- elmo0104
- Turbo-Team
- Imię: Piotrek
Re: E36 325iA cupe tuurbo czarne Pietrka / teraz skrzynia ma
W okolice 450 koni. Na ile uda się ten plan zrealizować przekonamy się wiosną:) A Ty leo u siebie ile planujesz osiągnąć?
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
- leo
- Turbo-Team
- Imię: Adam
No to będzie na prawdę dobry wynik. Ja.... trudno powiedzieć ale pewnie nie dużo 350? Nie chce pogiąć seruyjnych korbowodów, stage 2 zakłądął będzie zapewne kute korby 

BMWexpert Motorsport
- elmo0104
- Turbo-Team
Auto było okazyjnie podnoszone na podnośniku i w końcu przyszedł czas na wyjęcie miski(wyciek ze spawu przy spływie oleju z turbo), po poprawce wszystko jest ok. Uszczelniłem również pokrywę zaworów bo okazało się że spod niej również są wycieki. Teraz silnik jest suchy. Przy demontażu miski wyszło na jaw to że lewa poduszka silnika się popruła i brudziła olejem całą lewą stronę silnika i zawieszenia, podejrzewałem wycieki z silnika albo układu wspomagania ale na szczęście to była tylko poduszka. Instalacja turbo założona, kompletna. Silnik zalany olejem Liqui Moly 10W60. Wczoraj podłączałem DETa w konfiguracji FIT na razie jeszcze na seryjnych wtryskach ale udało się nawet odpalić auto z czego jestem bardzo zadowolony:). Na dniach założę docelowe wtryski(850tki) i mam nadzieję że również uda się odpalić auto. Dziś podłączyłem druga pompę paliwa-wszystko działa, obie pompują- auto odpala.
- szarybmw
- Forumowicz
- Imię: mat
Dawaj zdjęcia , filmy itd. 

-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
- elmo0104
- Turbo-Team
Doładowanie ~1,1bar i efekty

Jest dzicz:D Strojenie i pomiar mocy wykonane przez Szarego jak widać na wykresie, polecam tego Pana- wie co robi. Bardzo mi się podoba ale to nie koniec. Będziemy podnosić doładowanie jeszcze w ciągu 2-3 tygodni:D

Jest dzicz:D Strojenie i pomiar mocy wykonane przez Szarego jak widać na wykresie, polecam tego Pana- wie co robi. Bardzo mi się podoba ale to nie koniec. Będziemy podnosić doładowanie jeszcze w ciągu 2-3 tygodni:D
-
- Forumowicz
hahaha widac wszystkie repliki od nas zasilajace pl bmw maja powyzej 400, piekny wykres! szary dobrze to plaszczysnie wyglada!
elmo :-) to bylo do przewidzenia, jest super
pozdrawiam . garage & performance. ..pl
elmo :-) to bylo do przewidzenia, jest super
pozdrawiam . garage & performance. ..pl
- Karolo
- Forumowicz
- Imię: Karol
Wspaniale, dziś się garnę, ale już widzę po wykresie, że spool przydałoby się polepszyć jakimś strzałem z N2O 

sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
- elmo0104
- Turbo-Team
Karol dziś jeździł:D Wydaje mi się że mu się podobało 

- Karolo
- Forumowicz
- Imię: Karol
Takiego sleepera to jak żyje nie widziałem. Od 4 tyś obrotów jest tak okrutna dzicz, że szok
. Obiekty jadące z przodu zbliżają się w baaardzo krótkim czasie. Z racji dużego A/R turbiny auto musi żyć na obrotach aby poczuć tę moc, co wiąże się również z odpowiednio szybkim shiftem biegów - ale to Piotrek ogarnia bdb
. Kolega, który z nami jechał jeździ compactem 1.6 i jak wyszedł z przejażdżki to przez 3 godziny jeszcze się trząsł. Jak to określił, to "tu nie ma normalnego przyśpieszenia - to po prostu leci jak odrzutowiec na dopalaczu" (dopalacz to screamer pipe
). W zasadzie ma racje, M5 E39 ma się do tego zupełnie nijak
Ogółem układ napędowy jest dobrze zrównoważony, mimo potężnych parametrów samochód nie mieli kołami jak głupi a ładnie przenosi moc na asfalt - moc, która na co dzień jest przegięciem, bo dobicie do półtorej paki to dosłownie chwila.
Jestem pod bardzo dużym wrażeniem pracy tego silnika, co jest efektem dobrego podejścia od strony mechanicznej do składania jak i strojenia Michała "Szarego". Żadnych stuków z motoru, chodzi jak zegarek. Auto idzie bardzo płynnie od dołu po samą górę do odcinki, bez szarpnięć i tego typu zjawisk.

Ogółem układ napędowy jest dobrze zrównoważony, mimo potężnych parametrów samochód nie mieli kołami jak głupi a ładnie przenosi moc na asfalt - moc, która na co dzień jest przegięciem, bo dobicie do półtorej paki to dosłownie chwila.
Jestem pod bardzo dużym wrażeniem pracy tego silnika, co jest efektem dobrego podejścia od strony mechanicznej do składania jak i strojenia Michała "Szarego". Żadnych stuków z motoru, chodzi jak zegarek. Auto idzie bardzo płynnie od dołu po samą górę do odcinki, bez szarpnięć i tego typu zjawisk.
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
-
- User
- Imię: greg
Ładny wykres,gratulacje! No turbiny od Kamila daja rade.. chyba nawet ponad oczekiwania
wiem,ze i Kamil jest tak naprawde zaskoczony wynikami he he
...na jakich gumach teraz jezdzisz?

-
- Forumowicz
- Imię: SEREK
Re: E36 328 M50 + GT35 + 850cc coupe czarne Pietrka
pytanko jest... do ilu wy krecicie motor bo wg wykresu to ponad 7tys. gratki wyniku i oby bezawaryjnie:D pytanie tez odnosie oponek bo u mnie przy 245/40/18 r888 na 1 bar w oponie byly uslizgi co wy macie
(mam szperunek 40% i dyfer 3.15)

-
- Forumowicz
- Imię: Michał
Widać po wykrsie 6800 odcinka. Wyzej i tak nie ma po co kręcić. Trakcji nie zrywa bo nie ma praktycznie overboostu 

-
- Forumowicz
na tak duzej turbinie z poznym doladowaniem nie dochodzi do urywania trakcji az tak tragicznie jak mniejsze turbiniki , choc ta zalezy serek od mostu, ale generalnie napewno predkosci nabiera rach ciach ciach.
- elmo0104
- Turbo-Team
tdserek pisze:pytanko jest... do ilu wy krecicie motor bo wg wykresu to ponad 7tys. gratki wyniku i oby bezawaryjnie:D pytanie tez odnosie oponek bo u mnie przy 245/40/18 r888 na 1 bar w oponie byly uslizgi co wy macie(mam szperunek 40% i dyfer 3.15)
Dzisiaj robiłem start z pełnego gazu to na 2 biegu był dym jeszcze. Trójki nie wrzucałem bo się droga kończyła. Na równej nawierzchni na 2 jest na granicy uślizgu. 3 bieg klei dobrze. Opony to 215/55/16 Nie wiem jaki model ale producentem jest Westlake. Dyfer bez szpery 3.15