Ha, jedyny co zauwazyl ;)trigger dobrze ustawiony, sprawdzany lampa. To jest 2 zaworowa glowica - dla takich starych cepow troche inaczej sie zaplon ustawia.
e38 + m30b35 + wiadro jednak na gorze
-
- Forumowicz
- Imię: Paweł
Re: e38 + m30b35 + wiadro jednak na gorze
Ha, jedyny co zauwazyl ;)trigger dobrze ustawiony, sprawdzany lampa. To jest 2 zaworowa glowica - dla takich starych cepow troche inaczej sie zaplon ustawia.
-
- Forumowicz
Auto jezdzi juz jakis czas na 1.8-2.0 barach , nawet przez moment (2 dni) przez upalony wezyk bylo 2,5 bra doladowania !(mam logi)
Bylem na hamowni i niestety tak jak ostatnio nie dalo sie pomierzyc ze wzgledu na trakcje.
Musialem zbic doladowanie na 1,4 bara i takie cos wyszlo:
Auto na drodze, na tych 1.8 bara jezdzi fantastycznie. Chyba nie bede juz nic ruszal. Napewno jest ponad 800km , czas wtrysku na 2200ccm to 10ms.
Jedyne co zmienie to zamiast mbc ( caly czas properfekt) zamontuje ebc zeby jeszcze wyplaszczyc wykres ale i tak pieknie i rowno dokreca sie do 7000obr.
KonradGT - wywoluje cie do tablicy - co tam mowiles o m30 ?
Bylem na hamowni i niestety tak jak ostatnio nie dalo sie pomierzyc ze wzgledu na trakcje.
Musialem zbic doladowanie na 1,4 bara i takie cos wyszlo:
Auto na drodze, na tych 1.8 bara jezdzi fantastycznie. Chyba nie bede juz nic ruszal. Napewno jest ponad 800km , czas wtrysku na 2200ccm to 10ms.
Jedyne co zmienie to zamiast mbc ( caly czas properfekt) zamontuje ebc zeby jeszcze wyplaszczyc wykres ale i tak pieknie i rowno dokreca sie do 7000obr.
KonradGT - wywoluje cie do tablicy - co tam mowiles o m30 ?
- KonradGT
- Forumowicz
- Imię: Konrad
No pewnie mówiłem dokładnie to co Ci wyszło na wykresie, co z tego że pokazał 700 koni, jak przebieg mocy i momentu to kompletna klapa
-
- Forumowicz
- KonradGT
- Forumowicz
- Imię: Konrad
Stary, wyluzuj trochę
Pokazałeś nam, że się da zrobić tysiaka koni z M30, gratuluje Ci serdecznie, serio nie spodziewałem się.
A przebieg mocy i momentu może mi się nie podobać, każdy ma swoje gusta, nie?
Pokazałeś nam, że się da zrobić tysiaka koni z M30, gratuluje Ci serdecznie, serio nie spodziewałem się.
A przebieg mocy i momentu może mi się nie podobać, każdy ma swoje gusta, nie?
-
- Forumowicz
Sorry, za brak luzu. Po przemysleniu masz racje.
Szkoda ze teraz piszesz zupelnie co innego niz kilka stron wczesniej, zawsze mozna sie do czegos przyczepic albo szukac dziury w calym, bo chyba masz jakies doswiadczenie i wiesz jak buduje sie doladowanie na MBC, pisanie ze przebieg teraz jest kompletna klapa to poprostu pajacowanie dla mnie - jak najbadziej masz do tego prawo.
Kolega Mis tez nic teraz nie wspomni o urwanych korbowodach a jest aktywnym forumowiczem. Szkoda. Gownem rzucic kazdy moze ... wycofac sie z tego trzeba miec jaja.
- Zibi122
- User
- Imię: Zbyszek
- Kontakt:
Sprawdź jaki jest DC wtryskiwaczy i wtedy to przelicz na moc mnożąc przez wydajność wtryskiwaczy. Z czasu też da się to wyliczyć ale wtedy potrzebne są obroty.
Jakie czasy robisz?
Uno Turbo 1,3T 185KM & 232Nm
-
- Forumowicz
Musze sprawdzic ale wydaje mi sie ze DC przy 1.8-2 barach jest 55-60%.
Narazie nie robie zadnych czasow - auto nie ma trakcji wogole. Zamowilem opony valino jeszcze w lipcu i caly czas na nie czekam.
Teraz mam jakies czerwone sprezyny i przy przyspieszaniu dupa tak siada ze opony tra o nadkola a odbojniki na amorach wytrzymuja 2-3 starty i sie dezintegruja. Jak mialem hak to byly na nim slady ocierania o ziemie.
Wydaje mi sie ze wtedy robi sie duzy negatyw i to powoduje brak trakcji.
Dlatego zmieniam zawieszenie na gwint bilstein b16 - tylko w przypadku tych aut trzeba amortyzator wspawac w zwrotnice. Troche mi sie z tym zejdzie.
Byla tez pierwsza awaria - zdjal sie sam pasek od alternatora gdy stalem w miejscu na odcince dosc dlugo. Nie wiem czy to od obrotow czy poprostu pasek sie sam z siebie poddal.
Pozatym jezdzi swietnie
-
- User
- Imię: Kamil
Na jakim paliwie jezdzisz? Ogólnie bez poprawnej geometrii 500hp w e36 odpala dobre semislicki przy 160km/h, wiec chyba od usprawnienia zawiasu tył bym zaczął.
Jak potrzebujesz trakcji mam dwa nowe gumisie 265/35/18 zielona kropka, auto ~800hp na wprost pelna trakcja od 80kmh na nich wiec powinny dać radę 260pln sztuka+kw, jk cos to pw.
Jak potrzebujesz trakcji mam dwa nowe gumisie 265/35/18 zielona kropka, auto ~800hp na wprost pelna trakcja od 80kmh na nich wiec powinny dać radę 260pln sztuka+kw, jk cos to pw.
-
- Forumowicz
Jezdze na lekkiej mieszance alko, okolo 30 % - dla bezpieczenstwa i chlodniejszych temperatur. Nie dlatego ze mi stukalo.Diego pisze: ↑8 wrz 2023, o 21:47 Na jakim paliwie jezdzisz? Ogólnie bez poprawnej geometrii 500hp w e36 odpala dobre semislicki przy 160km/h, wiec chyba od usprawnienia zawiasu tył bym zaczął.
Geometria jest tip top, w zawiasie wszystko jest nowe i to co warto zmienic jest na poliuretanie. Poprostu jest za miekko i dupa siada. Zawias z tylu w porownaniu do e36 jest pancerny i przez prosta budowe nic tam nie plywa.
Wczoraj dostalem info ze w przyszlym tygodniu mam sie spodziewac opon - beda to valino pergea RS tw160 285/35/18. To jest chyba najbardziej klejaca opona w tym momencie jaka mozna kupic. Kupilem tez nowe felgi pod to jr3 (ala volk te37)
Teraz jezdze na michelin pilot sport - uwazam ze to dobra opona, nie wiem czy jakas nalewajka bedzie lepiej kleic.