witam
zracju narodzin CORECZKI 30-12-12 prace zwolnily ale...juz wznowilem.
ogolnie jedynym problemem jest-byl za krutki lancuch w skutek wlozenia kanapki ale przy pomocy frezarki wybralem troche slizg napinajacy lancuch+skrocilem go+wybralem 1.5mm ze stopki na napinacz i dzieki temu rozrzad juz spiety i ustawiony.
mam nadzieje ze jutro dojda uszczelki do obudowy napedu rozrzadu i bede skladal dalej.
pozdrawiam
IS odpalil od pierwszego strzala. jak narazie odprezony pracuje na wolnych obrotach rowno a poki co owe uszczelki trzymaja i nic nie lika. pojawil sie nowy problem--kolektor pod turbo nie pasi, z racji tego ze to RHD bmw caly uklad kierowniczy po prawej i jest mniej miejsca. musze zrobic nowy (jutro przymiarki)ale mysle o zrobieniu badziej wyglednego bo poprzedni byl na szybko.
z racji szybkiej smierci poprzedniej turbiny ktora byla kupiona jako uzywka zostalem zmuszony do kupna nastepnej tym razem NOWKI
jest to replika takiej jak poprzednia czyli montowana w NISSAN SKYLINE RB20/25
ma wbudowany WG z regulacja od 0.5-1bar
moretti pisze:I dlaczego taka decyzja ze przepływomierz będzie mierzył powietrze pod ciśnieniem ?
Poprostu to miejsce mi bardziej pasuje. Ot tak.
...ta odpowiedz jest prawdziwa czy wymijająca ? Kalibracja przepływomierza w tym miejscu to duże wyzwanie .
odpowiedz jest prawdziwa. patrzac na inne projekty mozna zobaczyc ze przeplywki tez znajduja sie i przed i za turbo wiec .....wygodniej bylo mi ja umiescic za turbo. co do wyzwan to stworzenie tego projektu jest wyzwanie bo osobiscie nie mam nic wspolnego z mechanika samochodowa a wiekszosc info ktore nie znajde w necie dowiaduje sie od Kamila . i kolegi ktory udostepnia mi narzedzia,czesc garazy i pomoc wrazie nie jasnosci za co dzieki CHLOPAKI !!!!-----DLATEGO MILE WIDZIANE UWAGI I KOMENTARZE