E36 328 M50 + GT35 + 850cc coupe czarne Pietrka

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
mcgiver
Turbo-Team
Imię: Rafał

Re: E36 325iA cupe tuuurbo czarne Pietrka

Post autor: mcgiver »

elmo0104 pisze:Jak mi rok wytrzyma to się będę cieszył. Pewnie będzie jak piszesz. Na tą chwilę nie mam kasy żeby zrobić z kwasówki. Jak przyjdą lepsze czasy to i wydech inny przyjdzie. Tak apropo mcgiver pozwoliłem sobie zaczerpnąć od Ciebi pomysł na nośnik smarowidła do turbosprężarki;) Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko.
niewiem o co Ci chodzi ale masz załatwione :wink2: .
chodzi ci o przewód gazowy ?
to nie mój pomysł , ale ciesze się że kazdy może korzystać z doswiadczeń innych .
dobry i tani patent , choć u mnie narazie jest w planach.
wg tego co czytałem to dobrze jest zalutować przewód z baryłkami ,a potem dopiero poskrecać.
100% szczelnosci gwarantowane.
pokaz co ci z tego wyszło .
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team
Imię: Piotrek

Post autor: elmo0104 »

No dokładnie chodziło mi o to własnie. Sam patent jako smarownie Turbosprężarki tez był mi znany ale nie wiem czemu nie brałem tego pod uwage hehe:) jakaś chwilowa amnezja. Ty mi o tym przypomniałeś:P . Dobry patent z tym lutowaniem, pod warunkiem że baryłki są mosiężne a nie stalowe:D ja mam stalowe. zobaczymy jak będzie ze szczelnością.
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

podłączenia do smarowania wyglądają tak:

Obrazek

Na to przyjdzie rurka miedziana z nakrętką i zakutą baryłką:)

Tak wygląda podłączenie do źródła, pod czujnik ciśnienia

Obrazek

nie mieli trójnika to musiałem sam pospawać z 2 elementów. Lewa strona zostanie wkręcona w otwór po czujniku. Czujnik jak widać jest po prawej a górny króciec będzie połączony z miedzianym przewodem fi8 w ten sam sposób jak przy turbo.
woytek13
User
Imię: Wojtek

Post autor: woytek13 »

Jako trójniki pod czujnik ciśnienia polecam trójnik przewodów hamulcowych z żuka bodajże. Taniutki, nie pamiętam dokładnie jak wygląda sprawa gwintów ale chyba trzeba przegwintować odpowiednio, ale spawania zero ;)
Awatar użytkownika
krzysiu134
Turbo-Team
Imię: krzysiu

Post autor: krzysiu134 »

woytek13 pisze:Jako trójniki pod czujnik ciśnienia polecam trójnik przewodów hamulcowych z żuka bodajże. Taniutki, nie pamiętam dokładnie jak wygląda sprawa gwintów ale chyba trzeba przegwintować odpowiednio, ale spawania zero ;)
Też taki trójnik polecam z doświadczenia ma on gwint 10*1mm w linku jest pokazany http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 43a45.html" onclick="window.open(this.href);return false;
M52B25VT 326KM 475Nm 0,8bara
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

u mnie jest M12x1.5
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

Widać koniec prac. Dzisiaj wydech gotowy do założenia

Obrazek

Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu wrzucę jakies fotki jak to wszystko wygląda pod maską uprzątnięte.
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

Obecnie czekam na filtr i łożysko do alternatora. Wydech założony :) ostatnie kuku pod samochód:

Obrazek

no i pod maską porobiło się ciasno, szczególnie po stronie wydechowej, przy zachowaniu oryginalnych węzy od klimy:P Następnym razem klima wylatuje.

Obrazek

Faktycznie nie świeci się CHECK przy tylko odłączonej sondzie lambda:) jak dla mnie bomba.

AUTKO ODPALONE :D TD04 słychać że się kręci. Narazie na seryjnych wtryskach.
Nie dziwie się Adamowi(koronie) że zrobił taki hardkor z przepływką u siebie w rurze silikonowej:P Teraz wiem że tu faktycznie jest mało miejsca:D

Na dniach będzie ułożone pod maską to wrzuce fotkę. Mam nadzieje, że na dniach równiez wyjadę z garażu.
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

elmo0104 pisze:
AUTKO ODPALONE :D TD04 słychać że się kręci. Narazie na seryjnych wtryskach.
Nie dziwie się Adamowi(koronie) że zrobił taki hardkor z przepływką u siebie w rurze silikonowej:P Teraz wiem że tu faktycznie jest mało miejsca:D

Na dniach będzie ułożone pod maską to wrzuce fotkę. Mam nadzieje, że na dniach równiez wyjadę z garażu.
Problemem jest nie tylko miejsce, ale przede wszystkim za mała średnica przepływki w związku z czym jej zakres szybko się kończy (przepływomierz "zamyka się" wskazując 5V), w razie czego mam obudowę przepływomierza z M3 do sprzedania, idealnie pasuje pod przepływkę z M50 vanos wystarczając do ok 0,9-1bar, miałem tak u siebie. Gratuluje postępów, tak trzymać
www.turboBMW.pl
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

No ale to mam MAP sensor. To że przepływka pokaże 5v to chyba da się nadrobić czujnikiem ciśnienia. Obiecana fotka komory silnika, jeszcze muszę zrobić coś z tymi przewodami ciśnieniowymi.

Obrazek

Przez tydzień będę sprawdzał jeszcze czy coś się nie urwie/odpadnie/zepsuje- w piątek strojenie:) :clap:
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

no Panie ladnie ladnie :pasuje: , czekam na efekty. zastanawiam sie tylko jak to wszystko zniesie automat. tez mialem automat i jako pierwszy wylecial z auta. ja bynajmniej zycze bezawaryjnej jazdy i jak najwiekszego przyrostu.pzdr
p.s. ladnie ten wydech wyszedl Pietrku...
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

Dziękuje:)

Automat- zobaczymy jak zniesie. Mam nadzieje że nienajgorzej:P heh mam nadzieję że Michał też zniesie automat jakotako:D Wczoraj się dowiedział że u mnie jest automatyczna skrzynia:D A jak Twój eatonik?:D kiedy następne filmy będą?:)
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz

elmo0104 pisze:Dziękuje:)

Automat- zobaczymy jak zniesie. Mam nadzieje że nienajgorzej:P heh mam nadzieję że Michał też zniesie automat jakotako:D Wczoraj się dowiedział że u mnie jest automatyczna skrzynia:D A jak Twój eatonik?:D kiedy następne filmy będą?:)
widze, ze w kolejnym autku Michał stawia "kropke nad i', bedziesz zadowolony z tej kropki, ja jestem bardzo...
w takim razie czekam na spotkanie w Toruniu.pzdr
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

Zgadza się, Michał będzie stawiał kropkę nad i. A ja Sławku Ciebie Pytałem o filmy;)

Przez te kilka dni jezdzenia jeszcze nic się nie zepsuło (odpukać) u mnie. Oczywiście narazie bez doładowania :down:

??Mam pytanie:
Ten DV w TD04HL-16T to chyba ma sprężyne od długopisu tam, słysze że upuszcza powietrze przy 20-30% wciśnięcia gazu :|. Można tą sprężyne rozciągnąć? Wystarczy taki zabieg? Czy trzeba szukać twardszej? Jeszcze nie wiem jaka tam jest bo jej nie wyciągałem:P
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz

czekam Piotrze na wyniki strojenia, wywiad zadzialal :wink2: i przekazal, ze dzisiaj zaczynacie "jezdzic" z Michalem, jak wszystko pojdzie po Waszej mysli dawaj Panie jutro do Torunia...
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
ODPOWIEDZ