Atomowy dupowoz E34 m50b20 T-LPG ~~220KM300Nm

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
atom1
Forumowicz
Imię: Karol

Re: Atomowy dupowoz E34 m50b20 (turbo w trakcie)

Post autor: atom1 »

no turdno jakos nie pomyslalem, nagly przyplyw adrenaliny ze zaraz odpali :unsure:

poki co jezdzi i ma sie dobrze jak wroce z garazu to zgram fotki co tam sie dzieje ;-)
atom1
Forumowicz

zalegle fotki z gajgerow:
Obrazek
Obrazek

podobuje mi sie szczegolnie to miejsce przy schowku ;-)) bardzo fajnie sie tam zerka i nie wali po oczach

doszly flansze i kolektory (flansze 80zl)
Obrazek

oraz nowe zwierzątko,
Obrazek
o dziwo świnka bardzo lubi czipsy

hyh kiedys jak bede duzy.... bedzie duze T ahaha
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

Do K29 bez 4,5l pojemności nie startuj
www.turboBMW.pl
atom1
Forumowicz

jaja sobie z tym robie, zawinalem kiedys z serwisu ciezarowek celem odnowienia i postawienia w garazu, ale o dziwo nie ma jakis ultra duzych luzow ;))
atom1
Forumowicz

no to ostatnie paczki przyszly, praktycznie wszystko juz jest do budowy, niestety nastala zima wiec projekt bedize zatrzymany bo i tak mocy pod dostatkiem ;-]

zatem - nowe graty LPG listwy OMVL (troche nieprzemyslalem ale wiedzialem ze dadza sobie rade i beda musialy byc jak valteki pod ssakiem a nie nad) trojniki, laczniki, zlaczki itp itd, uklad bedzie b, fajny bo budzetowy ;P i zamiast super kme gold beda dwa takie jak mam juz jeden, udalo mi sie wyskrobac drugi ;> gazu raczej nie zabraknie (350zl)

Obrazek

No i jako ze dzisiaj mialem wolniejszy dzien w warsztacie zaczalem lepic kolektor wydechowy :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

Nie odbierz tego jak złośliwość, ale nie da się zrobić gorszego kolektora niż ten co chcesz wykonać. Najgorsze z możliwych ukształtowanie kierunku przepływu, i największa podatność na pękanie. Dobrze że to 2,0 i max 250KM, bo straty przy większej pojemności i turbosprężarce spowodowane takim kolektorem, szacuję na 20% w stosunku do prawidłowego (i o równoodległosciowym nawet nie wspominam). Powinieneś to poprawić.
www.turboBMW.pl
atom1
Forumowicz

licze sie z tym, bo nawet sam ksztalt org rurek kolektora idzie "pod prad", przeplyw rowniez jest kiepski, ale jest prosty i pekac na pewno nie bedzie :-) niie mam szans wydumac nic lepszego na silniku bez przymiarek a nie moge uziemic auta, zwlaszcza ze teraz mam parownik w miejscu sprezary :eee: jak ozyje, i bedzie sie dobrze sprawowac, a przyrost bedize z dupy na pewno pierwsza rzecza bedzie kolektor, juz na normalnej flanszy i z normalnych rurek, poki co chce jak najwiecej przygotowac zeby potem w jeden gora 2 dni wrzucic do auta i stroic

beta to akurat moje zimowe auto.. jakbym ruszyl po sniegach to mam inny woz i ten moglby stac, no zobaczymy, z tymi flanszami nic nie wymysle, a jedyny tego plus ze rurki sa juz zgrzane z flansza i nie pokrzywi mi plaszczyzny z glowica ...
torell
User
Imię: Marcin

Post autor: torell »

stary idz do hurtowni hydraulicznej pokupuj kolanek hamburskich ze stali czarnej najlepiej kotłowej 90st w ilości szt 6 za kilkadziesiąt zł obetnij to co tam masz zostaw flansze przypasuj sobie kierunki ladnie podetnij i wpuść w jedną rure do turbo i gra nie wiele wiecej roboty a napewno zdrowiej dla silnika i turbo bacząc na egt przy WOT lecąc. :heh:
kamil7s
Turbo-Team
Imię: Kamil

Post autor: kamil7s »

Watpie że regi dadzą rade. ogarniaja 40KM na cylinder w wolnossacym silniku. A do 250KM to dwa goldy raczej by były ok.
E30 325
atom1
Forumowicz

nie ma co rzezbic juz w gownie bardziej :-) jak ruszy to sie kiedys zrobi piekny blink blink kolektorek

4x6-24 mniej wiecej tyle ma byc, zawsze mozna podbic troche cisnienie, a jak na prawde beda kulec to zrobi sie opcje przelaczania na bene, pamietajcie ze to SOFT i loł budget

ps
tak myslalem ze mi cos umknelo i zapomnialem odpisac koledze krzysiu

crxa mam i poki co to moje dzieciatko rowniez z T
http://imageshack.us/photo/my-images/153/lapacz1.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img854.imageshack.us/img854/5893/bandaze.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img40.imageshack.us/img40/3769/atom2n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Blacha
Forumowicz

Post autor: Blacha »

To przynajmniej obróć te poobcinane kolektory to ci pozostałość po runerach będą strzelać do przodu auta, Rura zbiorcza wyjdzie ciut wyżej
Awatar użytkownika
krzysiu134
Turbo-Team
Imię: krzysiu

Post autor: krzysiu134 »

torell pisze:stary idz do hurtowni Obrazek

Zrobienie takiego kolektora to jeden dzień ja taki robiłem jak na zdjęciu roboty tyle samo jak przy takim jak ty chcesz zrobić a efekt będzie napewno o wiele lepszy .

Obrazek
Obrazek
M52B25VT 326KM 475Nm 0,8bara
atom1
Forumowicz

no dobra troche poprawilem ;P 5 zostawilem tak jak sa a 6 wstawilem kolanko i bedzie jako ten "pchajacy" :śmiech: ide dalej smarkac

e i dupa bez samochodu nic nie zrobie teraz poszedlem zobaczyc pod maske i akurat kolanko pewnie bedze wadzic o przewod od klimy, takze chyba daje spokoj poki co albo trzeba robic od nowa na prostej rurze od razu w prawo (jak u kolegi wyzej) a nie jeszcze zeby w dol schodzilo
torell
User
Imię: Marcin

Post autor: torell »

krzysiu134 pisze:
torell pisze:stary idz do hurtowni Obrazek

Zrobienie takiego kolektora to jeden dzień ja taki robiłem jak na zdjęciu roboty tyle samo jak przy takim jak ty chcesz zrobić a efekt będzie napewno o wiele lepszy .

Obrazek
Obrazek
może źle to w słowa ubrałem ale moja koncepcja nawet daleko nie odbiega od Twojej. Tyle, że ja bym wpuścił się kolankiem w rurę tzn u Ciebie to idzie prostopadle a ja bym to widział jako podcięte kolanko wpuszczone po łukiem do rury zbiorczej. Ogólnie jak sie ma koncepcje to i 4w1 da się w dzień zrobić oczywiście nie równoodległościowy bo to już rozkmina poważna. :heh:
Kubota
Nowy na forum
Imię: Jakub

Post autor: Kubota »

Nie lepiej użyć kolanek hamburskich i zrobić coś takiego
Obrazek
ODPOWIEDZ