E36 Sedan M50B28 GT35 NoName

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
Pat-325
Turbo-Team
Imię: Pat
Kontakt:

Re: E36 Sedan M50B28 GT35 NoName

Post autor: Pat-325 »

będzie klepańsko albo zawijas ;) u mnie jest i jedno i drugie hehe.
zazdraszczam, że nie ciąłeś maski.
noname
Forumowicz
Imię: arek

Post autor: noname »

G-rad Śruba wału będzie dokręcana właśnie takim kluczem ( mam go na wyposażeniu garażu ) :śmiech:
tdserek pisze:oj ciekaw jestem jak poradzisz sobie z wydechem:D bo widze ze ladnie na koncu jest miejsce na downpipe tylko jak ci to przejdzie kolo kielicha:D hehe :D
WG Bedzie upuszczał spaliny pod samochód wiec z wydechem nie będzie żadnego problemu i kielich zostanie nie ruszony .

Wydech będzie wyglądał bardzo podobnie jak w poprzednim samochodzie ( tylko spawy będą bardziej profi bo teraz będzie spawał zawodowy spawacz :śmiech: ) WG bedzie w takim samym miejscu jak ostatnio.
Obrazek
corey
Forumowicz
Imię: Paweł

Post autor: corey »

dobrze ze maska sie zamyka. nienawidze cietych masek i zderzakow z wystajacymi ic'kami.
srednica rur to 42,4 x 3,2 badz 2,8(niepamietam dokladnie)

miejsce na dp przy runerach 5 i 6 cylindra specjalnie zostawione. po zdjeciach widac ze nie bedzie tam problemu z miejscem.

powodzenia w dalszej walce:heh:

moze wydech do e36 chcialbys ? ladny, 3'' , na 2ch duzych i cichych tlumikach.
tdserek
Forumowicz
Imię: SEREK

Post autor: tdserek »

powodzenia z tymi 3 calami:D bedzie pieklo:D cewki itp bedzie wszystko plynelo radzilbym zakupic dobry bandaz:D
ja zdecydowalem sie puscic wydech 3 cale zaraz za turbo w dol przed kielichem a i tak jest pieklo z tej strony. uzylem 22m bandazu:D i kocyk na turbo:D

P.S Corey podziwiam twoja prace - kolektor:D jak na odleglosc to mega robota:D nice:D szkoda ze sam nie robilem autka od podstaw:D
noname
Forumowicz

tdserek pisze:powodzenia z tymi 3 calami:D bedzie pieklo:D cewki itp bedzie wszystko plynelo radzilbym zakupic dobry bandaz:D
ja zdecydowalem sie puscic wydech 3 cale zaraz za turbo w dol przed kielichem a i tak jest pieklo z tej strony. uzylem 22m bandazu:D i kocyk na turbo:D

P.S Corey podziwiam twoja prace - kolektor:D jak na odleglosc to mega robota:D nice:D szkoda ze sam nie robilem autka od podstaw:D

Kocyk + bandaze i Bedzie OK :) poprzednio sie nie zajarało to teraz tez nie powinno :śmiech: :śmiech: :śmiech:
Awatar użytkownika
Karolo
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Karolo »

Ale pokrywe vanosa to zmień sobie na alu :D Wygląda to fajnie.
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
noname
Forumowicz

Karolo pokrywa jest z m50 :) Zdjęcia wyżej miały na celu tylko przedstawienie jak będzie wyglądał puszczony wydech oraz pozycje WG :)
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: Michał_Małecki »

Jestem ciekaw wstawania tego turbo na tym kolektorze, u Kamila było bardzo późno, tutaj pewnie sporo szybciej :ok:
Maleckis Motorsport
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

Michale no i pojemnosc wieksza i to zrobi glowna roznice , lepszy kolektor swoja droga, bedzie wrecz idealnie na zrywanie trakcji :wink2: i napewno grubo ponad 400 na ulice.
w 3,2L te turbo daje 1 bar przy 3400rpm .

p.s. zapewne chcesz ładowac 1,2 napewno , wiec zmień 440cc (takie mialem u siebie i w 2,5L juz bylo ubogo na 1,1 nawet przy FMU i 4 barach) na coś większego.
noname
Forumowicz

. pisze:Michale no i pojemnosc wieksza i to zrobi glowna roznice , lepszy kolektor swoja droga, bedzie wrecz idealnie na zrywanie trakcji :wink2: i napewno grubo ponad 400 na ulice.
w 3,2L te turbo daje 1 bar przy 3400rpm .

p.s. zapewne chcesz ładowac 1,2 napewno , wiec zmień 440cc (takie mialem u siebie i w 2,5L juz bylo ubogo na 1,1 nawet przy FMU i 4 barach) na coś większego.
Kamil pare dni temu zamówiłem z DE wtryski 630cc :)

Miałem duży problem z dostaniem rur ze stali p265gh w małych kawałkach ( jedynie dostępne lagi po 6m ) Wiec zrobiłem z kwasówki . W poniedziałek biorę się za wydech oraz dolot ( czekam w dalszym ciągu na IC zamówiony oraz rurowanie. )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pat-325
Turbo-Team
Imię: Pat
Kontakt:

Post autor: Pat-325 »

widzę, że ciasno będzie strasznie.
na fotkach to jeszcze tak źle nie wygląda, ale w rzeczywistości pewnie ciężko rękę wsadzić ;)

składaj, składaj - ciekawy jestem jak to będzie jeździło.
noname
Forumowicz

Nie ma tragedii z miejscem :P
noname
Forumowicz

Powoli do przodu :) Panowie zastanawiam sie jak rozwiązać chłodzenie ? Zostawić wisko czy je wywalić i zastosować uniwersalny wentylator ?

Intercooler dopasowany :) Na pierwszy rzut oka będzie wyglądało na zwykle e36 :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolo
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Karolo »

Dwubiegowy wentylator od klimy z ogromnym zapasem da rade to wychłodzić. Wywal to wisko, zrobi sie dużo miejsca przed belką.
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
noname
Forumowicz

Mialem chwile wolnego czasu wiec troche podgonilem z robota. We wtorek znajomy przychodzi spawac wydech i moze w weekend zaczne docierac silnik .

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na urodziny zona mi zamowila fajnego torcika :D

Obrazek
ODPOWIEDZ