BMW E36 CABRIO M50 2.8 turbo NoName ODPALONE :)

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Re: BMW E36 CABRIO M50 2.8 turbo NoName ODPALONE :)

Post autor: korona »

Już mam kupiony i przygotowany zestaw, wyważony i odchudzony - identyczny jak ten który ty masz.
www.turboBMW.pl
noname
Forumowicz
Imię: arek

Post autor: noname »

Jest juz nowe sprzeglo. Docisk z e60 3.0d i tarcza spiekowa 6lopatek . Jutro montaz i znowu na strojenie (mam nadzieje ze ten zestaw wytrzyma :D )

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aquaz
Forumowicz
Imię: Beniamin

Post autor: Aquaz »

jakie klucze użyłeś do odkręcenia skrzyni biegów? Czy jest możliwość odkręcić bez ruszania silnika jest dostęp?.

P.S Widzę że mam kolege :) Tez wszystko pod chmurką robie bez podnośnika :clap:
http://img256.imageshack.us/img256/94/bmw23.jpg
noname
Forumowicz

Kod: Zaznacz cały

jakie klucze użyłeś do odkręcenia skrzyni biegów? Czy jest możliwość odkręcić bez ruszania silnika jest dostęp?.

P.S Widzę że mam kolege :) Tez wszystko pod chmurką robie bez podnośnika :clap:
Tak mozna odkrecic bez ruszania silnika. Dostepu jets nawet duzo :D Zeby odkrecic sruby uzylem 2 dlugich przedluzek grzechotki i jedna krotka + nasadki torxowe (chyba 14 i 10 ) . U siebie zamist grzechotki uzylem pistoletu pneumatycznego . Wyciagniesz samemu ale gorzej z wlozeniem , musialem prosic druga osobe zeby pomogla wrzucic skrzynie bo samemu nie dalem rady :oops: :oops: :oops:
Cieniu
User
Imię: Mateusz

Post autor: Cieniu »

Ja odkręcałem w e36 coupe 2.8i tam jest dopiero kłopot (alu blok), dwie śruby nie chciały iść trochę postrzelały i koniec nie szło nawet jej zerwać za mało miejsca jedną zerwałem przy odkręcaniu drugą upiłowałem niskim brzeszczotem ehhh tak pozatym miejsca jest w miare, są auta że naprawde nie ma miejsca np. MB 124 2.8/3.2 benzyna :/
No i jak robisz z kanału to sam włożysz ja z kanału sam wkładałem nie wiem czy bym dał rade bo skrzyni w rwd nie zakładałem na leżaka, raz wkładałem ale do vectry 2.0 na leżaka i wlazła bic rośnie 4x twarz czerwona ale wchodzi :)
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

tak co na sosnowiec zawitasz na SSS 1/4 to porownamy power :heh:
noname
Forumowicz

Cieniu pisze:Ja odkręcałem w e36 coupe 2.8i tam jest dopiero kłopot (alu blok), dwie śruby nie chciały iść trochę postrzelały i koniec nie szło nawet jej zerwać za mało miejsca jedną zerwałem przy odkręcaniu drugą upiłowałem niskim brzeszczotem ehhh tak pozatym miejsca jest w miare, są auta że naprawde nie ma miejsca np. MB 124 2.8/3.2 benzyna :/
No i jak robisz z kanału to sam włożysz ja z kanału sam wkładałem nie wiem czy bym dał rade bo skrzyni w rwd nie zakładałem na leżaka, raz wkładałem ale do vectry 2.0 na leżaka i wlazła bic rośnie 4x twarz czerwona ale wchodzi :)
6b z m3 jest dosc ciezka i na lezaka troche ciulato :) z kanalu kiedys sam wkladalem w 325 :)

. Powiem ci ze sie nie nastawiam nawet , bo cos czuje ze sprzeglo da rade to cos innego padnie :D Chociaz juz wszystkie nie firmowe i uzywane rzeczy wymienione na nowe/ firmowe :D Pozatym moje auto to klocek przy twoim :D 1600kg bez kierowcy .
k64
Forumowicz

noname pisze:
Cieniu pisze:Ja odkręcałem w e36 coupe 2.8i tam jest dopiero kłopot (alu blok), dwie śruby nie chciały iść trochę postrzelały i koniec nie szło nawet jej zerwać za mało miejsca jedną zerwałem przy odkręcaniu drugą upiłowałem niskim brzeszczotem ehhh tak pozatym miejsca jest w miare, są auta że naprawde nie ma miejsca np. MB 124 2.8/3.2 benzyna :/
6b z m3 jest dosc ciezka i na lezaka troche ciulato :) z kanalu kiedys sam wkladalem w 325 :)

. Powiem ci ze sie nie nastawiam nawet , bo cos czuje ze sprzeglo da rade to cos innego padnie :D Chociaz juz wszystkie nie firmowe i uzywane rzeczy wymienione na nowe/ firmowe :D Pozatym moje auto to klocek przy twoim :D 1600kg bez kierowcy .
bedzie ok juz , ale na same pogaduszki wspolnie przynajmniej sie spotkamy, zreszta zapisz sie na street juz teraz bo pozniej bedzie za pozno (SSS.org.pl) , grila wezme to se cykniemy foto wspolne i wstawimy na forum :devill2:
noname
Forumowicz

Sprzeglo zalozone , auto wystrojone na 1.2bara narazie. W polowie tyg. wizyta na hamowni zobacyzmy co wypluja rolki :)

Obrazek
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

ładna sucz...jakie wrażenia na 1,2 bar?
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
k64
Forumowicz

a z tego co ja wiem jest wiecej niz 1,3 :ph34r: wiec 450 powinno peknac :heh: do gliwic jedziesz?
noname
Forumowicz

sierRKA pisze:ładna sucz...jakie wrażenia na 1,2 bar?
Mega pozytywne zapina az milo :) JAzda bez dachu + dzwieki z pod maski :) cos pieknego.
a z tego co ja wiem jest wiecej niz 1,3 :ph34r: wiec 450 powinno peknac :heh: do gliwic jedziesz?
Niestety nie . DO samego konca jest okolo 1.2bara . Problem byl jeszcze z wyszpeglikiem i dlatego nie dalismy wiekszego doladowania . Temat ogarniety i jutro bede dzwonil do lukasza zeby wystroic na 1.5bara przed hamownia :)
k64
Forumowicz

i hak hamowane te 1,3 bara?
tdserek
Forumowicz
Imię: SEREK

Post autor: tdserek »

http://allegro.pl/bmw-cario-e36-328-tur ... 19555.html" onclick="window.open(this.href);return false; ???? co sie stalo? oraz jak tam moja paczka:D
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

noname pisze:... . Problem byl jeszcze z wyszpeglikiem i dlatego nie dalismy wiekszego doladowania . Temat ogarniety.....
Co było z wysprzęglikiem nie tak? Czyżby w skrzyni 6-b był inny ?
www.turboBMW.pl
ODPOWIEDZ