wyglada to oblednie i az nie chce sie wierzyc ze czlowiek moze takie cos wykonac-osmiornica
BMW e30 M50B32 2xVanos T 700/800 1,4 bar
-
atom1
- Forumowicz
- Imię: Karol
Re: BMW e30 M50B32 2xVanos T
a ja sie denerwowalem jak przykrecalem do glowicy zeliwniaka ze podejscie slabe
)
wyglada to oblednie i az nie chce sie wierzyc ze czlowiek moze takie cos wykonac-osmiornica
-
Trema
- User
- Imię: Jacury
Jak dla mnie też MEGA wykonanie! Tak trzymać! Czekamy na fotki ośmiornicy w komorze :>
Powodzenia!
Powodzenia!
- master86
- Forumowicz
Na szczęście z przykręceniem nie było większych problemów, do wszystkich śrub jest dostęp, ale niestety montaż/demontaż nie trwa 5min
.
Przed montażem:

A tu już na aucie:

A tu już z turbiną:

I aktualny zarys z pod maski...

Do zrobienia zostało jeszcze:
kolektor ssący, węże z podstawki oleju i chłodnicy,przewody paliwowe z regulatorem, przeróbka całej wiązki, poskładać wnętrze, pospawać mocowanie dyfra i cała masa czasochłonnych pierdółek. Plan był wyrobić się na kamień ale z tego co widzę to ciężko mi będzie wszystko ogarnąć w 2 tygodnie...
Przed montażem:

A tu już na aucie:

A tu już z turbiną:

I aktualny zarys z pod maski...

Do zrobienia zostało jeszcze:
kolektor ssący, węże z podstawki oleju i chłodnicy,przewody paliwowe z regulatorem, przeróbka całej wiązki, poskładać wnętrze, pospawać mocowanie dyfra i cała masa czasochłonnych pierdółek. Plan był wyrobić się na kamień ale z tego co widzę to ciężko mi będzie wszystko ogarnąć w 2 tygodnie...
-
k64
- Forumowicz
- Imię: Kamil
skad wzioles karol ten ladny przewod /kocyk na przewod zasilajacy olej ?
Kupa roboty dobrej zrobiles , bedzie pocisk !
Kupa roboty dobrej zrobiles , bedzie pocisk !
- master86
- Forumowicz
Ten rękaw razem z bandażem kupiłem na alegro:
http://allegro.pl/rekaw-termoizolacyjny ... 81592.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/rekaw-termoizolacyjny ... 81592.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
DawidLwa
- Forumowicz
- Imię: Dawid
Brawo Karol super to wygląda trzymam kciuki żebyś zdążył na kamień 
- master86
- Forumowicz
Autko obecnie stoi na hamowni u Lamika, wczoraj były pierwsze próby na doładowaniu... Niestety brakło czasu żeby zrobić wszystko na tip-top, trzeba jeszcze pokręcić wałkami i dostroić na docelową moc. Aktualnie w tym setupie na paliwie 98 przy 1barze jest 605km i 660nm. Myślę że takiego wyniku nie powstydziła by się nie jedna mka
Jak wszystko będzie zrobione na gotowo to wrzucę wykres, z tym że prawdopodobnie dopiero po świętach 
-
k64
- Forumowicz
- Imię: Kamil
Hehe a chcialem byc pierwszy :p jest liga.master86 pisze:Autko obecnie stoi na hamowni u Lamika, wczoraj były pierwsze próby na doładowaniu... Niestety brakło czasu żeby zrobić wszystko na tip-top, trzeba jeszcze pokręcić wałkami i dostroić na docelową moc. Aktualnie w tym setupie na paliwie 98 przy 1barze jest 605km i 660nm. Myślę że takiego wyniku nie powstydziła by się nie jedna mkaJak wszystko będzie zrobione na gotowo to wrzucę wykres, z tym że prawdopodobnie dopiero po świętach
- KonradGT
- Forumowicz
- Imię: Konrad
600 koni na barze
Projekt robi mega wrażenie
Szacun i gratulacje! Dyfer nadal 3.45 będzie?
-
DawidLwa
- Forumowicz
- Imię: Dawid
Haha Karol wczoraj zawstydził Szwedów
ale to dopiero początek ... Szkoda ze już tak późno bylo, kazdy zmeczony po calym dniu. Będzie bardzo grubo czekamy
-
hz10
- Forumowicz
- Imię: Hubert
no pacz a wszyscy piszą że vanosy sa h...we 
- Karolo
- Forumowicz
Pamiętam parę lat temu kumpel, zawzięty miłośnik Hondy śmiał się z silników BMW, twierdząc że u nich wałki można regulować nawet +-10* na kółkach rozrządu. Dziś ja się z niego śmieję bo można robić to samo nie wychodząc z auta ^^. Jeszcze takie pytanie, wiesz ile może waży ten kolektorek wydechowy? Jakie egt zanotowaliście przy strojeniu?
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
- Pan. B
- Forumowicz
- Imię: Marcin
Gruby wynik. Widać że dosyć ciasno tam jest.
Co to za osłona na kielichu od strony turbo? Można kupić taka z metra??
Co to za osłona na kielichu od strony turbo? Można kupić taka z metra??
- master86
- Forumowicz
Co do wagi kolektora... to przy tych gabarytach przy ważeniu wyszło 11kg... Co do strojenia to niestety zaczęliśmy dość późno między czasie były problemy z wastegatem i z uciekającym kolektorem ssącym, i prób było zbyt mało, nie zwróciłem uwagi na egt, afr się trzymał na 11 i chcieliśmy zacząć od ustawiania vanosów. Montaż i demontaż wastegata i kolektora ssącego pochłonął dużo czasu i w końcu odpuściliśmy wczoraj.
Jeśli chodzi o blachy na kielichach są to osłony które są stosowane pod autem nad tłumikiem
, nie wiem z jakiego konkretnie auta, leżały u mnie w pracy i je wykorzystałem... Były na tyle plastyczne że przy użyciu młotka gumowego praktycznie idealnie układały się do karoserii.
Tak, dyfer nadal 3.45, na razie się nie zapowiada na zmianę bo jest to 210 ze szperą i nawet nie wiem z jakiego modelu szukać innego przełożenia... Odcinka jest na 7500 i na 5 robi 250km/h, na ćwiartkę wystarczy przy ruszaniu z dwójki.
Jeśli chodzi o blachy na kielichach są to osłony które są stosowane pod autem nad tłumikiem
Tak, dyfer nadal 3.45, na razie się nie zapowiada na zmianę bo jest to 210 ze szperą i nawet nie wiem z jakiego modelu szukać innego przełożenia... Odcinka jest na 7500 i na 5 robi 250km/h, na ćwiartkę wystarczy przy ruszaniu z dwójki.
- leo
- Turbo-Team
- Imię: Adam
Piękny wynik a to zapewne nie koniec 
Trzymam kciuki żeby było jak najwięcej, już to chyba pisałem ale kolektor arcydzieło.
Możesz coś więcej napisać porównując go do starego?
Trzymam kciuki żeby było jak najwięcej, już to chyba pisałem ale kolektor arcydzieło.
Możesz coś więcej napisać porównując go do starego?
BMWexpert Motorsport