E36 328 M50 + GT35 + 850cc coupe czarne Pietrka
- sierRKA
- Forumowicz
- Imię: Sławek
Re: E36 325iA cupe tuuurbo czarne Pietrka
widze Piotrek, że jednak ciąg dalszy zabawy. jakie plany względem silnika i czym będzie dmuchany?
pozdrawiam
pozdrawiam
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
- elmo0104
- Turbo-Team
- Imię: Piotrek
Silnik chcę przygotować pod większe doładowanie i większą moc Co dokłądnie w nim wyląduje jeszcze nie powiem bo nie podjąłem ostatecznej decyzji ale będzie to napewno coś od garretta:) wg raczej tym razem w asfalt puszcze:) Niedługo dodam zjdjęcia gratów jakie udało się skompletować do tej pory.
Wracając do podnośnika to jest on niemobilny. Całkowicie chowany w podłoże. Zależało mi na tym żeby był przejazd przez niego nie tylko autem osobowym ...
Wracając do podnośnika to jest on niemobilny. Całkowicie chowany w podłoże. Zależało mi na tym żeby był przejazd przez niego nie tylko autem osobowym ...
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
-
k64
- Forumowicz
- Imię: Kamil
kucizna tez?elmo0104 pisze:Silnik chcę przygotować pod większe doładowanie i większą moc Co dokłądnie w nim wyląduje jeszcze nie powiem bo nie podjąłem ostatecznej decyzji ale będzie to napewno coś od garretta:) wg raczej tym razem w asfalt puszcze:) Niedługo dodam zjdjęcia gratów jakie udało się skompletować do tej pory.
- elmo0104
- Turbo-Team
Nie będzie kutych części. Będą troche polepszone te co są:) Co z tego wyjdzie to się okaże. Narazie wrzucam zdjęcia kilku części:)
Przekładka 0.8mm

A tutaj BOV 50mm, w drodze jest wastegete 60mm z wyjściem spalin również 60mm i kilka innych gratów

Mam nadzieję że niedługo dojdzie turbosprężarka też wrzuce fotki. Kolektor będzie TS myślę że coś podobnego jak ma Kamil (.).
Przekładka 0.8mm

A tutaj BOV 50mm, w drodze jest wastegete 60mm z wyjściem spalin również 60mm i kilka innych gratów

Mam nadzieję że niedługo dojdzie turbosprężarka też wrzuce fotki. Kolektor będzie TS myślę że coś podobnego jak ma Kamil (.).
- elmo0104
- Turbo-Team
Wcześniejsza przesyłka w postaci wtryskiwaczy 440cc BOSCH. Wcześniej jeździły w Audi jeden sezon(prawie nówki
)

IC'ek od Krismaxa!
Również jak nowy!

Miało być GT32 ale hahment sprzedawca mnie wykiwał. Tak jest zawsze jak się coś upatrzy. Ostatecznie będzie GARRETT T04E z TS jak widać. Jako miara wielkości przyjął się u nas na forum telefon:P Turbosprężarka jest po regeneracji.

Kolektor wydechowy już sie robi. Zdjęcia dodam jak będzie wykonana większość pracy nad nim. Zmienił się troszkę plan co do kolektora. Będę próbował zrobić coś na wzór kolektora korony(jednakowe długości rur z każdego cylindra).

IC'ek od Krismaxa!

Miało być GT32 ale hahment sprzedawca mnie wykiwał. Tak jest zawsze jak się coś upatrzy. Ostatecznie będzie GARRETT T04E z TS jak widać. Jako miara wielkości przyjął się u nas na forum telefon:P Turbosprężarka jest po regeneracji.

Kolektor wydechowy już sie robi. Zdjęcia dodam jak będzie wykonana większość pracy nad nim. Zmienił się troszkę plan co do kolektora. Będę próbował zrobić coś na wzór kolektora korony(jednakowe długości rur z każdego cylindra).
-
k64
- Forumowicz
no i git, oby turbina posluzyla, te regenerowane a tymbardziej BB garreta to wiesz...
! i laduj grubo
! i laduj grubo
- elmo0104
- Turbo-Team
Ta jest raczej na ślizgowych (mój znajomy nie robi BB).To że jest regenerowana jakoś mnie nie przeraża, poprzednia była z tego samego źródła i jakoś nic się z nią nie działo. A ta Twoja GT32, Kamil była BB?
Wczoraj dostałem mój WasteGate do ręki:)Przybył prosto z USA i się okazało że jest mega wielki (60mm wlot i 60mm wylot)

Wczoraj dostałem mój WasteGate do ręki:)Przybył prosto z USA i się okazało że jest mega wielki (60mm wlot i 60mm wylot)

- korona
- Administrator
- Imię: Adam
Ale dziura !
WG świetny, nie widziałem jeszcze zaworu z tak potężnym wyjściem, wszystkie mimo grzybka 60mm mają zaniżony wymiar na wylocie.
Kamil - turbosprężarek na BB się nie regeneruje - w razie awarii tylko śmietnik, no chyba że ktoś da radę przerobić na zwykłe panewki.
Kamil - turbosprężarek na BB się nie regeneruje - w razie awarii tylko śmietnik, no chyba że ktoś da radę przerobić na zwykłe panewki.
www.turboBMW.pl
- sierRKA
- Forumowicz
Piotrek ile kilometrów zrobiłeś na doładowanym motorze? jeżeli już go rozkręciłeś, jak wygląda wnętrze nieodprężonego m50?
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
-
k64
- Forumowicz
to adam wiem dawno juz, przezylem przeciez juz 3 sztuki mam zreszta dobry kontakt z firma regenerujaca (robilem im strone www : http://turbo-serwis.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; , tym zreszta tez http://www.turboultimate.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; ) i troche tajemnic zdradzili ...korona pisze:Ale dziura !WG świetny, nie widziałem jeszcze zaworu z tak potężnym wyjściem, wszystkie mimo grzybka 60mm mają zaniżony wymiar na wylocie.
gt32 moja byla na BB , w wiekszosci (ale nie wszystkie) wersje GT to BB. garrett nie sprzedaje zestawow do regeneracji, co innego ze sa tacy ktorzy to potrafia zrobic... tylko jak
a twoja to jest na lozysku na bank, to chyba ta sama seria co mial Adam poprzednio?
- elmo0104
- Turbo-Team
Sławek, silnika jeszcze nie rozebrałem, musze najpierw zrobić kolektor więc silnik siedzi jeszcze w budzie(narazie jest tylko zdemontowany przód auta), Napewno zobaczycie tłoki i zawory z mojego silnika. Na doładowaniu przejździłem kilka tysięcy km, Nie za dużo bo skrzynia zaczęła fiksować po pierwszym strojeniu:P
Moja T04E i Adama to troche inne konstrukcje choć środek wygląda tak samo. Nie wiem jak wirnik nie zagłebiałem się za bardzo w dane T04e Adama. Moja jest na bank na łożysku:) BB to też łożysko. Moja ma ślizgowe:)
Moja T04E i Adama to troche inne konstrukcje choć środek wygląda tak samo. Nie wiem jak wirnik nie zagłebiałem się za bardzo w dane T04e Adama. Moja jest na bank na łożysku:) BB to też łożysko. Moja ma ślizgowe:)
- Aquaz
- Forumowicz
- Imię: Beniamin
Ja mam skrzynie w dobrym stanie .Nie chcesz??? Ale przesyłka będzie kosztować 
http://img256.imageshack.us/img256/94/bmw23.jpg
- sierRKA
- Forumowicz
skrzynia już jest jak i sprzęgło, czekają teraz na cięższą robotę jaką im Piotrek szykuje:wink2:Aquaz pisze:Ja mam skrzynie w dobrym stanie .Nie chcesz??? Ale przesyłka będzie kosztować
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
- elmo0104
- Turbo-Team
Takie małe "przecieki" z prac nad kolektorem:) Słaba jakość bo telefoniczna. Prace idą mozolnie. Na to co na zdjęciach poświęciłem z 7h pracy 

- krismax
- Forumowicz
- Imię: Krzysztof