Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE GT3076R 445KM 503NM

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Pat-325
Turbo-Team
Imię: Pat
Kontakt:

Re: Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE biturbo - 1.chł

Post autor: Pat-325 »

Michał mam nadzieję ze moje auto kiedyś też będzie w tak kiepskiej formie jak Twoje ;)
Z tego on-board'u widać, że całkiem nieźle sobie radziło.. aczkolwiek trasa taka, że i moje m52 jakoś by ją przeleciało.

Pozdro.
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: Michał_Małecki »

Pat-325 pisze:Michał mam nadzieję ze moje auto kiedyś też będzie w tak kiepskiej formie jak Twoje ;)
Z tego on-board'u widać, że całkiem nieźle sobie radziło.. aczkolwiek trasa taka, że i moje m52 jakoś by ją przeleciało.

Pozdro.
On-board jest z kwalifikacji, a na kwalifikacje silnik już był w swojej normalnej, dobrej formie. Problemy mieliśmy w trakcie driver search'u i przed treningami. Startujesz w maju w Pucharze Polski na Torze Poznań?
Maleckis Motorsport
Pat-325
Turbo-Team
Imię: Pat
Kontakt:

Post autor: Pat-325 »

Hmm.. nie wiem czy ogarnę sprzęta. Na wszystko czasu brak. Hydraulik leży od pół roku w garażu na półce ;)
Poza tym wolę treningi, więcej jazdy i na pogaduchy jest czas.

No ale zobaczymy, nie mówię że nie ;) Za to chętnie zobaczę świstaka w akcji :clap:
kamilo01
Nowy na forum
Imię: kamil

Post autor: kamilo01 »

moze sie czepiam ale co jest nie tak z obrotomierzeem ze tak wariowal??
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

kamilo01 pisze:moze sie czepiam ale co jest nie tak z obrotomierzeem ze tak wariowal??
Licznik od 4 cyl. M42.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
krismax
Forumowicz
Imię: Krzysztof

Post autor: krismax »

Dzisiaj Michał pokazał mi jak wygląda świat przez boczne szyby. Muszę tu napisać; dobrze, że obiad miałem później. Banan jeszcze długo nie schodził mi z twarzy. Co do przyspieszenia, to wywarło na mnie spore wrażenie. Fajne jest to, że auto jest głośniejsze w środku, niż na zewnątrz :clap:
S50B30 M3turbo
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Właśnie wróciłem z zawodów I rundy DPP na Torze Poznań i totalnie padam z nóg - jutro coś więcej napisze. W kwalifikacjach 8. miejsce, po przejazdach w parach ostatecznie 5.

Przejazd z kwalifikacji:

http://www.youtube.com/watch?v=x3ztGiqAJas" onclick="window.open(this.href);return false;

78/100 pkt, ex equo z 3 innymi zawodnikami 6 miejsce.

Jutro więcej filmów i relacja.

Pozdr.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
forti
Forumowicz
Imię: Grzes
Kontakt:

Post autor: forti »

Gratulacje !! :clap:
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

wow :ph34r: a ja nie bylem nigdzie, tobie gratuluje :heh: wreszcie sie udaje :wink2:
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

gratulacje. widac, że do pełni szczęścia brakowało porządnej kozy z potencjałem. teraz już ją masz i są pierwsze wyniki :ok:
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Okej, teraz już na spokojnie i po porządnym odpoczynku. Tak jak wczoraj pisałem, wziąłem udział w I rundzie DPP zorganizowanego na Torze w moim mieście. Nastawienia były bojowe, w końcu tak często tutaj jeżdżę, że znam praktycznie tor na pamięć. Niestety ze względu na uczelnię nie wziąłem udziału w treningu w piątek. Także dopiero wczoraj dowiedziałem się, że na torze wylali dodatkowy kawałek betonu, który wykorzystali w trasie i ustawili clipping zone w dosyć trudno dostępnym miejscu. Aby do niej dolecieć musiałem całą prostą z trasy w zawodach mieć wklepaną na ?trójce? na odcince.

Jak się spisywało auto? Hmm? samochód był totally awesome! Naprawdę TOTALLY AWESOME! Żadnego problemu, żadnego zająknięcia, non stop gotowy do walki. Na 255 oponach tak dziko się napędzał, że momentami się go bałem! I love this car!

Trasa nie miała żadnych clipping pointów, tylko dwie strefy punktowane. Była zdecydowanie nastawiona na prędkość i agresję. Pierwsza godzina treningów poszła kiepsko. Trochę przez brak wjeżdżenia (ponad miesiąc przerwy), trochę przez tą starą-nową trasę i trochę przez opony. Trening przejeździłem na słabo-klejących 225/55/16. Na drugą sesję treningową założyłem już 17tki i było zdecydowanie lepiej. Było szybko i agresywnie, może nawet za bardzo :). Trening zakończyłem spektakularnym wypadem poza trase przy prędkości ~120kmph. Kwalifikacje poszły awesome! Wszystkie 3 przejazdy były bardzo równe. Z każdego z nich dostałbym się do TOP16. Także to cieszy. Najlepszy punktowany przejazd umieszczał mnie na 6. miejscu ex equo z 3 innymi zawodniami, ale overall w kwalifikacjach zająłem 8. miejsce.

Przejazd z kwalifikacji 78/100 pkt :

http://www.youtube.com/watch?v=x3ztGiqAJas" onclick="window.open(this.href);return false;

W pojedynkach w parach w TOP16 spotkałem się z Piotrem Kołodziejczykiem w E30 4.4 V8, który zajął w kwalifikacjach 9. miejsce. Udało się przejść dalej.

http://www.youtube.com/watch?v=tOt0BwvdYXo" onclick="window.open(this.href);return false;

W TOP8 spotkałem się z Jakubem ?Muskiem? Tatarą, który jeździ E36 M54B30 mocno odelżonym. Przegrałem po moim beznadziejnym błędzie na końcu trasy (byłem wtedy uciekającym), który będzie mi się śnił chyba przez dobre 2 tygodnie! Niestety w drugim pojedynku nie udało mi się odrobić strat. Ostatecznie Musk wygrał całe zawody. Porażka z Muskiem boli mnie o tyle, że w półfinale biłbym się o finał z moim bardzo dobrym kolegą Marcinem Wittchenem. Obaj liczyliśmy na ten pojedynek.

http://www.youtube.com/watch?v=SJspm72Y3yo" onclick="window.open(this.href);return false;

Następne zawody to Drift Open w Toruniu pod koniec czerwca. Potem Wrocław.

Pozdrawiam,

Michał Małecki.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
g-rad
Turbo-Team
Imię: Radek

Post autor: g-rad »

Gratulejszyn Michał. Zawsze lubię oglądać Ciebie w akcji :clap:
buhaaq
User
Imię: Mateusz

Post autor: buhaaq »

Widziane na żywo w akcji naprawdę robi niezła robotę :ok: Gratuluje dobrego wyniku :pasuje:
ecik82
Nowy na forum
Imię: marcin

Post autor: ecik82 »

Michal a latales wczoraj:>?? bo bylem tam ale jakos nie widzialem twojego autka :) wrocek mam bliżej to też na pewno przyjadę na drifttaxi:)
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

ecik82 pisze:Michal a latales wczoraj:>?? bo bylem tam ale jakos nie widzialem twojego autka :) wrocek mam bliżej to też na pewno przyjadę na drifttaxi:)
Wczoraj nie latałem. Siedziałem w domu i się uczyłem na dzisiejsze zaliczenia. W sumie jestem w trakcie sesji na studiach. Na drift taxi oczywiście zapraszam!
Maleckis Motorsport
ODPOWIEDZ