KonradGT pisze:
Gdybym miał wiązke zmieniać to na pewno nie na 3.1, nienawidzę uwsteczniania się. Albo EMU albo faktycznie MS41 z DETem, przynajmniej wiem że działa
I baw się w zmienianie wszystkich czujników oraz płacenie tunerowi za ogarnięcie ms41. A co zyskujesz? Diagnostyke i stukowce. Dla mnie bez sensu.
Robię u siebie 3.1 albo EMU. Chyba że mnie jeszcze ktoś do MS41 przekona.
KonradGT pisze:
Gdybym miał wiązke zmieniać to na pewno nie na 3.1, nienawidzę uwsteczniania się. Albo EMU albo faktycznie MS41 z DETem, przynajmniej wiem że działa
I baw się w zmienianie wszystkich czujników oraz płacenie tunerowi za ogarnięcie ms41. A co zyskujesz? Diagnostyke i stukowce. Dla mnie bez sensu.
Robię u siebie 3.1 albo EMU. Chyba że mnie jeszcze ktoś do MS41 przekona.
Raptem 5 czujników, z których 4 mam na półce Ja nie chce 3.1, MS41 leży na co drugim szrocie, a weź teraz szukaj wiązki M50NV i komputera 402/403. Prędzej postawie ją pod płotem i dozbieram na EMU
Ms41 to ten do którego czujnik walka kosztuje 500zl i żaden zamiennik nie działa ? Może taniej będzie przerobić seryjny tego 3.3.1 wysyłając np do adamomotorsport, widziałem ze maja taka usługę w ofercie odnośnie usunięcia tych trybów awaryjnych. Może nawet kolega Miś umiałby to przerobić? Zawsze kość można skopiować i odsprzedać dalej, nie jestes jedyny z takim problemem.
Przecież nie dalej jak miesiąc temu na własne oczy widziałem, jak Zibi wystroil 3.3.1 z kompresorem bez żadnego problemu, a nawet bawiliśmy razem na torze z właścicielem auta. I wiele innych też działa, to musi być jakaś blachostka
VSS oryginalny zrobiony, ale zdjalem pokrywe zaworów w międzyczasie, sprawdzałem dokrecenie głowicy, kolejny raz rozrząd i poprawialem małe wycieki, a teraz nawał pracy spowolnil trochę akcje. W tym tygodniu pewnie wytestuje kolejny raz z dobrym sygnałem prędkości.